Followers

Monday, February 14, 2011

If you don't sayang me, don't call me sayang..

If you sayang me, then you can call me sayang. Okay?


Huh, memang agaknya dah biasa bagi beberapa orang and sesetengah lelaki yang gemar memanggil perempuan dengan panggilan 'sayang' or honey or sweetheart. Even tiada apa-apa hubungan. Aku sangat tidak suka bila orang yang saja-saja nak panggil aku 'sayang' padahal dia tu tak kenal pun aku siapa, mana aku tinggal, siapa mak ayah aku, and tentang aku lah. Just kenal dalam dua tiga jam tapi mulut tu dah berbuih panggil sayang. Hey, gila ke? Aku ni nampak macam desperate sangat ke nak korang panggil aku camtu??

I can accept if orang yang panggil aku sayang tuh, my friends, my family, my boyfriend (for this time being, tiada boyfriend), future husband ke or sesiapa yang memang kenal aku and rapat dengan aku. Sebab aku pun takkan gunakan perkataan 'sayang' tu untuk orang-orang yang aku tak kenal, tak tahu asal usul bagai. 

Aku memang always cakap dekat lelaki-lelaki yang guna perkataan 'sayang', jangan panggil aku camtuh if dalam hati kau takde aku. Sayang kat mulut je buat apa. Aku tak nak. And aku tak desperate. Okay?? Faham??

Kadang-kadang kita akan dapat satu call dari orang-orang yang kita tak kenal. Bila kita jawab phone call, the person yang call tu akan dapat tau kite perempuan or lelaki. Then, if kite perempuan, dia akan keep calling us. Dan, memang menyampah because lepas tu, akan panggil kite 'sayang'. Hey, go to hell lah with your 'sayang' penipu tu. Dia tak tahu pun bentuk muka kite macam mana. Kenal suara je. And bila dah jumpe, if kite ni tak menepati ciri-ciri dia nak, mulalah, perkataan 'sayang' yang mula-mula guna tu, hilang. Panggil kau aku pulak. Bodoh!!

For me, kalau nak panggil macam tu., you should have some perasaan sayang towards the person. Sebagai adik, kakak, or abang angkat ke, sebagai kekasih ke, or sebagai kawan ke. Kawan rapat la. Bukan kawan biasa. 

If you don't sayang me, don't call me sayang. Faham??


Owh.. cuma untuk hiasan..








p/s: bukan lelaki je, perempuan pun ade yang sukati-sukati guna perkataan ni.

2 comments:

aienzunnur said...

hai sayang..hehehe

Nur Lateesya said...

hye cayunk...hahaha.......kamu dimaafkan...kerna kamu kawan saya...hehe