Followers

Thursday, November 8, 2012

585 hari. :))

Assalamualaikum. 

Di malam-malam yang nak mencapai tengah malam ni, biasalah suka nak berangan. Hobi. He he he. 

Sedih sikit hari ni. Simpan je la sorang-sorang. Tapi kite ade sorang kawan yang selalu dengar masalah kite. Thanks awak. Kite sayang awak. Gedik sekejap. Poyo betol kan? Ha ha ha. Well, masalah aku tak berapa nak clear sebenarnya. So, aku mabil jalan mudah, buat bodoh je dulu. Kalau ada lagi yang timbul, then aku buat tindakan lain pulak. Senang je kalau fikir macam tu, tapi aku nak kena menanggung sesuatu benda yang aku buat tu. Dan aku nak kena fikir buruk baik apa yang aku buat tu. 

Hm. Jam dah tunjuk pukul 12 malam. Tepat 8 November tahun ni, usia perkenalan aku dengan En BuahHati dah mencapai 585 hari. Alhamdulillah. Semoga hubungan yang ada ni berkekalan. Tapi, yang sedih nya, hubungan yang ni sedang diganggu. Ada yang dengki. Ya Allah. Sabar je lah. Untuk berebut kerana seorang lelaki, aku terasa macam tak wajar. Tapi, aku tak merebut. Aku cuma mempertahankan hak aku. Boleh tak En BuahHati ni aku andaikan hak aku? Macam tak kena kan, sebab aku belum lagi bernikah dengan dia. 


Aku nak share satu kata-kata. Aku dapat dari filem yang aku tengok baru-baru ni. Delisa tajuk dia. Mak dia cakap pada kakak Delisa ni. 

"Kita tak boleh cemburu pada sesuatu yang bukan hak kita. Kita tak boleh cemburu pada sesuatu yang menjadi hak orang lain".

Ini buat aku terfikir yang layak ke aku nak cemburu. Padahal dia belum lagi menjadi hak aku sepenuhnya. Ya Allah. Panjangkan jodoh kami sampai ke syurga. 

Hm. Bukan nak mengeluh banyak-banyak. Aku tau tak baik kalau selalu sangat mengeluh. Aku pernah dikecewakan satu waktu dulu. Aku pernah berendam air mata memikirkan soal itu. Rasa sakit sebab kecewa tu masih terasa even aku dah terima kenyataan yang dia itu bukan milik aku. 

Dan harini, sekali lagi. Eyh. Bukan sekali. Dah banyak kali. Aku berjaya pertahankan hubungan yang ada ni. Sejak dari mula aku jemput dia ke dalam hati, aku belajar melupakan kisah-kisah yang dah berlalu. Tapi hubungan baru ni, ada jugak yang nak dengki dengan aku. Dan untuk hari ini, aku harap yang terakhir la. Tak larat weyh. 

Apa yang aku ada ni, semua nak ke? Pilih yang lain tak boleh ke? 

Haih. Inilah jadi kalau bercinta dengan hot setap. Pergi mana pun ada yang suka. Ha ha ha. Aku macam nak meroyan pulak. Dah. Jangan nak gelong sangat. Kalau kau baca blog aku, harap sangat-sangat kau jangan kacau dia lagi. Aku malas la nak bertekak dengan kau. Aku tak kacau kau, kau jangan kacau aku. 

Terasa nak jadi gangster pulak. Macam cerita bini bini gangster tu. Baru hidup aman sikit kot dari anasir-anasir pelik ni. Ha ha ha. 

Merepek pulak kan.

Anyway, hari ke 585 ni, harap berkekalan sampai syurga. :). Doakan kami sentiasa bahagia. Amin. :)


Happy 585 days Cayunk Ucuk. Miss you :)

3 comments:

Nuramalina Aziz said...

sape ek kawan yang jadik kaunselor tak bertauliah tu?hikhik.
btw jemput datang blog sy..ade entry baru

aienzunnur said...

Hensem org nye..ptt ada yg menggtl...hehe.sbr ye.buat biasaw je.kalau tsya brtndk mcm org 2 nti tsya pn sm je dgn die..so sbr dan ak doakn korg cpt2 kawen..hihi..nti bkn 585 hari dah.nt blh celebrate 588888888888888 ari plak..hehe..♥

TSYA'Z (~_^) said...

Nana : hikhikhik. awak kot. :P.

Aien : trima kaseh ats doa itu. hihi. tu la. x sbr tgu nk smbut 5888888888888888 ari nti. :P