Followers

Wednesday, September 30, 2009

suka suki raya

jln masuk kg ulu kt baling...yg aku citer kat bawah..

kedai tepi jln kt betong, thai



the trio with sweet auntie and daughter



gazebo, pondok????don know pgil pe



my family..a quarter from a quarter



sweet trio(naja, kak la, and me)


with my little adek and his siblings....hehehe


These are some pic yg smpat aku snap pkai hp murah nie masa raya aritu..


first day raya...



aku and family sambut raya kat umah sdri je..ikutkan nak g bmalam kt umah WA(side ayah) tapi x jadik bcos my dad and my bro tkot tido sana..so, raya kat umah jer and after solat raya baru gerak gi balik kg tgk kubur tok and tokwan...(huhu x jumpa kubur tok mula2)...pastu gi beraya keliling kg ayah...jumpe sume org yg aku tak kenl pun..wat2 kenal...then petang balik kg side mak pulak bcos my cousn kt sana dh bising2 bila nak sampai, nak g beraya sama2, x best sebb aku xde..


actually kitorg 4 org...aku, kak la, naja and maryam..kitorg pegi mane pun sesama...yg pling rapat nan aku since kecik is my kak la...i love her so much...kitorg penah gaduh sekali je kalo x salah aku la..well, die 22 aku 21..thats why kitorg close giler...



second day of raya...


we went to betong thailand..umah my mak ndak..die org thai so , tgal kat sana la...kecoh sgt suh g tgk umah die...pg 2 bijik kereta and dgn sorg translater mrgkap ank tiri die untuk ckp siam nan die...hehe...kuar kejap pastu g kedai kasut, baju sume...harga sama je cm kt malaysia tpi kasut cntik2 kat sana...my mom suka beli kasut kat sana...before balik kitorg gi umah maklong (forgot her name)...first time kuar raya nan pakndak aku...



3rd day mubarak...


masa ni pergi beraya kat hulu ane tah kat baling..pakngah nye member...pening kepala kitorg smpai sesat2...smpai umah malam..


4th day...


bertolak pulang ke rumahku syurgaku..smpai umah terus org dtg..it means aku tak relax lgsg smpai malam...mak aku mask mi kari bcos itu je yg pling ringkas and mudah and senang and watever...



5th day of eid..


went to bagan...kat penang...umah maklong yati..kakak tiri mak aku..umah flat je tpi deco lam umah die cntik beb...inggeris style...sgt simple and menarik tertarik memg de bomb..



6th day of raya...


duk umah je kems2 baju, lipat bju, jadi anak yg rajin menolong ibu bapa, itu aje..



7th day of mubarak..


huhuhu....balik uitm...sgt sedih sbb lom puas raya agi...





p/s: kengn rya yg pling best..bcos kitorg ade cilok kereta pkngah cos nk g raya umah member kak la..tukang amek kunci, kak la..hehe






2 comments:

bijen m. said...

woah.
nak gi siam!
bes x?
pki border pass?

TSYA'Z (~_^) said...

nape ko nk gi sane???

boleh la..kt sana ade satu tmn cntik...tpi aku x dpt pergi aritu...huhu...ko msti suka sbb ko suka tgkp gmbr kan??hehehe

hurm...aku x pkai border pas pun sebb aku ikut pakcik aku yg bini die asal sane..agipun umah nek aku sempdn tu jer..