Followers

Sunday, December 6, 2009

khatan

4 weeks ago is the last time aku update aku nye blog....sgt2 lama....rindu aku untuk mencarut2 kat sini...hehehe...erm btw, xde ape sgt yg jadi...going back to kampung for aidiladha for 4 days...then, balik rumah...aritu ade jugak member ajak keluar...zati ajak but aku demam, selsema and pening kepala...at the same time hujan pulak...huhu...tak dapat jumpa lagi...insya Allah nex time kalo ade lagi dorg nk jumpa aku join jugak2....

lagi for this week....my cousin and my nephew, berkhatan....xde majlis2 makan pun seperti mana yg aku tgk lam tv...just a simple2 khatan....lagipun skang dh pakai khdimat doctor...tok mudim and batang pisang dah x berapa relevan lagi untuk budak2 sekarang....erm itu pun masa bersunat menjerit2 sakit....pakai doc tu bukan tok mudim...with bius lagi...kalo tok mudim aku rasa xde bius2 nie...hurm...budak2 zaman skang, manja kata orang..x tahan daulat kata mak aku.

itu je la peristiwa2 penting yg jadi....hurm x terlupa jugak, nanti on 26th Dis 2009, ade hari keluarga....tpi yg nie untuk keluarga maimunah+jusoh+siti rani...

.
.
.
.
.
.
.


so, habes di sini.....huhu...tgah tgu result periksa dengan perasaan yg sagt takot nie....pray for me my frens....

Tuesday, November 3, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG...

(besday boy...yg besar tu, bukn yg kecik tau)

Happy Besday to u....
happy besday to u....
happy besday to kanda...
happy besday to u.....



selamat hari jadi...
selamat hari jadi...
selamat hari jadi kanda....
selamat hari jadi....



okay2...dah itu jer.....hurm aku nyanyi kat sini becos my lovely pumpkin nie x answer my call...huhu...sedey tahap gaban....huhu ne kanda pergi...dh tido ek...taktau ke dinda nak tepon...*kecik hati*.....ngada aku nie...



he is 22 years old now.....dah meningkat umonye jdi aku kra tolak tmbah sume, moga2 die dh menjadi matang lah untuk lagi pertambahn satu tahun nie...



KANDA...KAMU DH 22 TAHUN TAU...jgn nakal2 eh....hehehe....moga cepat gemok and cepat sehat...



dinda rindu kanda nieh....kite jumpe 3 ari lagi tau....rindu nak tgk muka kanda yg dh kurus skang nie...rindu nk tgk kanda senyum...rindu nk tgk mata kanda...rindu nk tgk kanda...hehehe...



SAYA SAYANG AWAK....tunggu saya datang tau.....




Saturday, October 31, 2009

mari bergambar bersama saya........





























ini adalah gambar2 yg diambil semasa dinner part 6 dan part 8 di sebuah hotel yg diberi nama hotel VIP......
aku memakai pakaian yang berwarna merah beserta tudung merah...hee..konon menyerlah lah tu.......jika ingin melihat lebih bnayk picture sila ke facebook saya.....

gudnyte........

di mana bf saya???
dia tgah study...
yeke?
bukan tgah online ker....

hurm sy sgt bosan sekarang.....kepala saya pening tapi mata sy tak mau tido....sok dh janji nk makan tgah hari kt benteng atas....okay.....sy nk tido skarang sebb besok nk bgun kol 10 pagi...nk pergi beli mknan kol 11...sebab sy sgt teringin nak makan smbal belacan dn ulam raja...huhu...

oopss...subuh....hehe saya dapat cuti sekarang...x malu bgtau semua orang......x apa....itu perkara normal.....

gudnyte.........

Thursday, October 29, 2009

FAR 350

petang tadi baru habes jawab soalan FAR350....soalan yg senang tapi aku agak kurang bole menjawab dgn jayanya kerana tidak ingat fakta2 yg telah aku hafal sejak 4 hari lepas....huh....sakit hati aku bila tengok jawapan aku...harapan aku semoga aku lulus dengan jayanya....huhu....YA ALLAH...bantulah hambamu ini....

Tuesday, October 27, 2009

jiwa kacau

bila aku dalam keadaan yg org x ble kacau, tetiba ada org kacau jugak, aku menjadi sgt geram....aku akn mencarut2 smpai aku rasa puas hati kat org tu.....

kenapa aku ckap cmni????hurm tdi petang ada org dh buat hati aku kacau...jiwa kacau....aku dh elok2 copkan tempat tu nk duduk makan, dgn selambernya minah kelantan 4 ekor nie, duduk jer trus...perghh....bengang giler...die x nmpak agknya aku yg berdiri kt sebelaha tu dh trik kerusi nk duduk...member aku siap dh letakkan makann kat ats meja agi...bole buat muak taik je, duduk tanpa rasa berslah...kalo ikutkan hati mau aku sembur time tu jugak...tpi, sbb aku malu aku tak wat...

eee...bodoh gila pompuan2 nie...x paam bahasa...x reti2 kalo org dh duduk, dh cop jgn memndai nk gi pintas...bodoh gila...ingt dia sorg je nk mkan kt situ...org len pun sama...pastu bajet cun, bajet cantek muka x bersalah semua tersengih2 mcm kerg busuk....memg buat aku marah je dorg nie....gila pun satu hal agknya...x nmpak....mata tu letak kt tapak kaki....eeee.....

tetapi kepada org kelantan yg len, aku x mksudkan korg, cuma 4 org ini aje yg telah menganggu hidup aku yg tgah tak stabil skang nie....

.......................................................................................................................................................................

okay...skang dh stabil....mari kita bercerita perkara yang aku nak cerita....sebenrnya nk cita pasal kawan2 SKTB aku la...hehe....dh jumpa lgi sorg nama rosilah pulak...not really kenal dia even dia kenal aku...im sorry my dear fren....

and dorg bawak cerita baru....my fren faezah yg memg cntik dri sekolah rendah dh nak kawen....bakal suaminya adalah seorng engineer....huhu...mereka mendapat bakal suami yg sgt bgus syaratnya.........itu aku dgr dri org lah...kau pulak tsya, bakal suami kau sape???shiken abdullah pun akan berkahwin jugak....tpi suaminya aku xtau lah dri mana and kija ape....yg pastinya kije yg bagus jugak...hehehe

dah2 okay......jgn terlalu sebuk hal org...sebuk2 kan dgn hal kau jer...hurm...okay2...aku stop....aduh, runsing....nk gi hafal lagi nie...chaiyok2...

Sunday, October 25, 2009

~SKTB~memory semalam~

SKTB stand 4 Sek. Keb. Tikam Batu......

its already 9 years....dah 9 years i tinggalkan sekolah tu...
lately nie, ramai pulak yg nk mengingatkan aku memory masa di SKTB...
satu-satunya sekolah rendah yg pernah aku pergi....
banyak perubahan yang dh jadi kt sekolah tu skang....
bangunan dah banyak yang baru membuatkan sekolah tu makin kecik.....
even mcm tu, class aku yg lama still dikekalkan...

setiap kali lalu, mesti teringat kat zaman sekolah...
teringat kawan-kawan lama....
teringat tempat selalu lepak...
teringat toilet..haha...
teringat cikgu-cikgu....
teringat library.....

sekarang jumpa kawan-kawan pun kat FB je....
entah bila dpat jumpa face to face....
sepanjang 9 tahun nie, blom pernah aku jumpa diorang...
terserempak pun tak pernah...
ada sekali, itu pun masa form 2....

erm, firdaus yg satu taman tu pun tak pernah aku jumpa after standard 6....
zairatul pun sama...
jumpa masa mak aku aktif bola jaring...
actually, sekarang nie aku betol-btol rindu kat diorang semua...
even ada jugak yang aku x ingt....

hehehe....at that tyme, ade sorg gurl yang nama AMNI...(i wonder where is she now)...she is one of my fren...just an ordinary fren...(hahaha btol ke aku guna perkatan ordinary tu)...xdela rjin sgt borak nan dia...just know her because of some people yg suka buat havoc kat skool...and she was very famaous at that tyme...ramai budak2 suka nyakat dia, kutuk dia...masa tu dia sgt serabai smapai aku sdri pun xnak dekat dgn dia...and ada org cakap dia ada kutu...so, anybody pun xnk be fren wif her...kcian dia....smpai skang aku still ingt dekat dia...(cuma x ingat muka dia..maybe dia dh cntik skang)...
cerita-cerita and gosip2 hangat satu masa dulu maseh melekat dalam kepala aku nie....
kisah cinta syafiq and izatti...
kisah yuhanis and firdaus....
kisah aswad and jannah (ingat seket2)....
kisah ain and helmi and wahidah...
yang pasti, aku sayang korang sebenarnya...hahaha..sayang dan rindu...haha

Wednesday, October 21, 2009

habis darjah 21

exam is just around the corner....memg dh dekat sgt...study week pun xda sem ni....inilah paperku untuk sem akhir ini....

1) far 350
2) maf 380
3) ais 360
4) aud 390
5) tax 370
last but not least MYOB....my your own business...huh.....tutup pagar dgn myob nie lah...

aku bakal menamatkan pelajaran untuk sijil diploma ku hujung tahun ini...semoga paperku clear for this sem...AMINN............

for my DAD and my MOM, dont forget to ambek me at the end of this semeter yea...im waiting for u...tak sabar nak jejak umah and nk cri kerja smbilan for a month..mintak2 ada kija kosong even ekonomi malaysia tgah gawat nieh.....

Monday, October 19, 2009

3 mimpi 3 hari

ujung minggu yg lepas....jumaat sabtu dan ahad....aku tido jer, aku mimpi....3 hari berturut-turut....

1st mimpi.....

aku and the gang lam satu kolej yg sgt besar....ade bnyk bngunan....one day nk pergi test investment...tpi cri jalan gi hall x jumpe...dh jln, and jalan, and jalan lagi smpai letih....benti dekat satu warong nie...rupanya kitorg dh keluar dri kolej yg besar td tuh....ade rsa tkot sbb x amek test tpi trus lepak situ jer, sbb dh pnt jenjaln pusing2 cri hall yg x nmpak2...pastu, tetiba je tgal kitorg bertiga jer...td tujuh....dah tu, aku dgn kaen bju kurung and tshirt tetiba smpai kat umah bf aku.....mcm pegi beraya...duduk2 minum2 mkn2 lemang sume...bila nk balik, ayah die suh aku tgu dulu....aku pun tgu tpi kwn2 aku time tu dh ilang ke mana tah...then, dh salam nan die, tiba2 mak aku pulak yg smpai...sbb ada mjlis tunang abg bf aku nan jiran blakang umah aku......(x pnah ade kaitan pun xtualy)...pastu ada lah adat resam yg sgt sgt sgt pelik....mcm ritual...muka semua org sgt menakutkan and semua serius gile......tetiba terjaga....berpeluh2....

2nd mimpi....

aku ikot makcik aku melawat sebuah negara......negara tu sebelah dgn malaysia jer....tp xtau nama apa...dah tu, negara tu dekat dgn laut....xde la dekt sgt, tpi bole nmpak...negara tu berdiri di tebing laut jer....tpi laut tu stiil jauh la...then, tetiba ombak yg sgt besar dtg...bergulung2 di pntai...mcm tsunami....sume org kelam kabut lari....dekt kastam diorg ade tembok yg mana bila pnjat tembok tu bru leh selamat dri ombak besar td...sekali ombak besar tu dah hempas kwasan tu....kena smpai pgang kitorg...kawasan yg cntik td, dh jdik mcm paya....kendian, ombak dtg lgi...kali ni mkin besar........pastu cept2 aku pnjt tmbok yg tgi gila......dh lepas pnjt ke sebelah sana, pun ada pntai jugak....air bergelora jugak and sgt kotor....tpi itu bukan malaysia...pning aku fikir kt mana aku mendarat...then ayah aku cakap...xpelah asalkan kita selamat....pegi sebelah kanan lagi, ada air laut yg sgt333 cntik.....biru and teng...jernih giler....setakat itu jer....mimpi yg buat aku tido x berbantal....

3rd mimpi...

hahaha...mimpi yg lawak sebb lam mimpi ni aku ikut kursus nk jdi model.....lawak giler...pergi merata tmpat dgn niat nk blajar modelling....pastu, siap kena bgn awl...kol 7 pgi dh kena siap dah....ni ajer lah.....

hhahahaha....ni lah mimpi2 aku lam msa 3 ari nie....x pnah aku mimpi bnyk, tpi mgu lepas bnyk lak mimpinya...hahaha mainan tidor mungkin....tpi yg tsunami tu, mungkin ada mksud disbaliknya......tpi aku tak paham pun...erm....

Sunday, October 18, 2009

hujung minngu yg busan +dinner stury

arrgghhh....busan giler aku....dri ari jumat after dinner smpai lah arini, aku sensorg lam bilik berbual dgn laptop aku nih....boring giler...tpon pakwe, pakwe busy pulak minggu nih....hurm xleh kaco bnyk2 nti aku tergolong jdik queen control pulak...sume pun nk tau...hurm....

okaylah...nk story seket pasal dinner DIA part 6 nan B.ACC part 8...

1) beli tiket dulu from org yg bertanggungjawab menjual....aku nye tiket no 069...x bertuah btol....

2) cari baju untuk dinner...and aku pinjam baju budak bilik aku.....warna merah okay...cri kasut bcos kasut aku x seswai....pinjam lagi...handbag pn pinjam jugak...hurm kasut and handbag warna hitam, di matchingkan nan baju color merah...okay lah tu...cumel jer aku rasa...hehe

3) dibagitahu yg kitorg kena bertolak jam 7.30 mlm...tpi, kitorg siap dandan, makeup sume kol 8...naseb lah pakcik bus tgu lama...axtually aku x makeup pun...rimas r tempek2 kt muka aku...aku just calit seket lip gloss then pakai eyeliner...itu je...bedak seket..dah...

4) naek bus, aku duk sorg2...yg len sume ada partner...erm naseb lah kan xde org nk duk nan ko tsya...

5) dinner kat VIP HOTEL...smapai sana lam kol 8.15 - 8.20 kalo x silap aku....(kat segamat pun ade hotel best tau)..hurm then pergi cri hall...(tmpt kitorg tuk makan)..

6) pastu mata melilau-lilau cri meja sbb actuually kitorg dh lmbt...huhu...malu...budak B.ACC sume dh smpai...jaln depan budak2 lelaki control cun sbb sume pkai kasut tumit tinggi tkot tergolek nati malu...

7) dah dpat meja...second last...meja yg len goyang nk mampos...last-last amek meja tu pun goyng jugak tpi seket jer la...

8) dgr MC merepek2 kat depan smbil prut kitorg sume dh berkeroncong lapar...lpas bc doa, ada ucapan dri lecturer yg terlibatthen tgk persembahan multimedia yg dorg buat...bnyk jugak pic aku yg appear kat sana...

9) pastu makan time...saat yg sume org duk tgu2 dari td.....dh nk terbalik meja sbb lapar sgt...huh, dinner pun kena beratur segala...mcm open house tu...ptutnye hidang je la ats meja...kan sng...mkanan mlm itu adalah nasi impit, kuah kacang, lemang, kuah lontong, ayam masak merah, and dging rendang...hurm yg pling sedap ayam masak merah....air laici....dessert tawar...

10) smbil makan ada persembahan nyanyian dri kumpulan ape tah...x sedap langsung sbb x dgr ape yg dorg nyanyi....x jelas...then pompuan lak yg nyanyi...yg nie sedap la jugak...

11) then ada cbutan bertuah...malangnya aku tak bertuah langsung...

12) at the end of the majlis, sume org duk tgu2 sgt nieh...who will be the king and queen.....hehehe the queen is DALILAH (part 6) and the king is AKU TAK TAU NAMA DIA (part 8)...hahaha...tpi dpt hamper je la diorg...ingtkan dpat crown, trophy ke...okay la jugak ada kenangan....

13) balik time....sume org dh pnat... xlrt nk bergambar lagi...dh puas amek gmbar masa before and after makan td...masa balik kitorg nek bus HARRY POTTER...hehe...18 org je yg nek...yg len nek bus aircond....hurm so, kitorg lah yg smpai dulu....

14) otw balik kolej, doa2 mintak ada lampu...sbb kat guard xde lampu...jln termengah2...kaki dh sakit kasut tinggi sgt...

15) okay...end of the stury...balik bilik tido lah ape lagi....

hurm pic nti lah aku uploadkan...lom dpat agi picnye....even dh gi dinner pun, still lapr agi bila balik bilik....pent berjalan kot....

Friday, October 16, 2009

raya, xcident, blackout....

today....

pergi beraya ke rumah puan nurul husna....lecturer tax 370..(cmlm x g clas die)hehe...puan yg cumel and bek hati......

so, dapt mkn puan masak...the menu for today is nasi lemak....and kitorg ade beli kek td...tpi, aku mcm biasalah, kek x lps nk mam....mam seket jer...yg len dak2 nie abeskan...and then td aku prgi membasahkan baju aku skali kat sana...tlg basuh pgan...aku memg x leh than kalo pinggan bnyk sgt kat ats sink tu...rasa cm nk tlg kems...tpi kat umha aku rjin jugak melmbakkan pinggan...(maybe sbb umah org kot...tunjuk baek konon...kitorg smpai lam kol 8.15 cmtu...

then dh mkn2 sume, baru second budak2 dtg....so, kitorg duduk borak2, semua lah...men kad lagi nan puan...hahaha....puan pun suka men kad jugak...

bila jam dh kol 9.45, kitorg mula gerak balik....before balik, gi crik lilin dulu...tkot blackout tetiba....otw nk g cri lilin and isi minyk sekali, ade satu x cident nie...saga bertemu moto...truk jugak moto tu...saga punn remuk truk jugak kat depan...huhu mengerikan....takot pun ade...doa bnyk2 lam ati mintak x jadi pape...

at 10 kitorg smpai la hostel.....kolej lelaki gelap gulita...pondok guard pun gelap giler....yg cerah trg benderang just asrama pompuan jer...amybe sebb takot sumthing bad jadik...intak dijauhkan....hurm....then anta keta kat uptown(sector b)....the owner anta kitorg blik kolej...itu jer lah for this nyte.....

Wednesday, October 14, 2009

x tido lagi.....

mata aku sgt segar sekarg...confirm esok aku jdik burung belatuk lam class...adush, mlsnye nk gi class besok....malas sgt dh nie....

sok pgi2 lagi clas far350, then tax370...aduyai...busan2....padahal test tax370 tu mgu dpan jer...tu pun malas...report akaun pon aku lom sentuh agi....just cri tpi x tgk2 agi...pdahal kena submit 16 october nieh yakni hari jumaat nie...or kalo x faham this friday...erm malas nye nk wat....bgila aku semngt sikit nk siapkan benda2 nie.....huhuhu

tdi, pergi test investment.....sush soalan die...sbb aku tak paam soaln tu nk ape actually...pdahal 3 markah jer satu solan.....calculation pulak tuh..aku dh study, tpi xtau r nape jwpn aku tdi mengong giler...memg trok giler lah.........aku nie dh gabra thap cipan dah nie....tkot fail lagi...teori pun x bnyak...teori pun men jawab je..hope ape yg aku goreng tu x hangus la....

Monday, October 12, 2009

geram

just now aku terbaca satu entry from my fren lah....talking about the perasan cantek gurl and the perasan hensem guy....click sini kalo nk tau citer...


one day, aku keluar otink degn kawan2 aku....kendian, kitorg pegi jenjalan smpai kt Giant...hypermarket giant ye....(x patut actually pgil hypermarket...)...then otw jalan balik ke bumble bee, dgn pent nantok nye kitorg berjalan...nk djadikan cerita, ade lah sepsg couple dri sebelah depan sana...jalan dpan member aku..(aku terbelakg seket)...and diorg berenti kt tpi bgunan tu....at that tyme, memg tgah sesak sebb org bru balik kije...dgn kereta, org lalu lalang....

tapi.............................

dengan selambernya that gurl paut leher bf die, and then kiss him(i mean molot)....in front of us...i repeat depan mata kitorg....dri rasa nantok penat segala mcm, trus segar bugar aku....aku tgk kwan2 aku...mata dorg pun terbeliak cam aku...kalo la aku dpt snap tyme tu...hurm....itu couple malay...

actually i dun care watever yg diorg nk wat......sbb aku pun ade kwn2 yg seperti itu...tpi.....beragak la...depan org kot.....cri lah port baek seket...bukn nk megajar kan....dah sangap sgt check in je la....kecoh nk kiss2 depan kotorg pehal...

back to the stury.....balak die pndg jer kitorg, x puas hati......tpi, kitorg nonong je la jaln kan....bukan jlan bapak die pun....aku tgk muka laki tu...(ingat smpai skang)...bgi aku x ensem la...gurl tu pun sma...biasa jer.....hurm....

so............................

pikir2 la........

aku benci tol kejadian mcm tu....

sebb bila aku gi KL pon, x de aku npak...takat peluk2 mata aku dah lali....tpi mouth to mouth nie lom pernh aku tgk nan mata aku.....sengal...aku yg malu jugak....wtf............

Sunday, October 11, 2009

one of my sweet fren...

hahahha...memg arini besh btol...hehehe aku jumpe someone yg memg dh lama aku cri(jumpe kt fb jer)....ZALIKHA NADHIRAH....hahaha die nie kawan aku masa kitorg F4 F5 dulu...hahaha...rindu kat die....(even ade terkutuk die, sowie ye zalikha)...hehehe kitorg xde la rapat giler tpi taktau kenapa kitorg rajin jugak bersembang-sembang....shes a gud gal actually...teringat zaman kebodohan aku dulu....hurm, fyi, she was 1 of the famous gurl dulu(ye la kot)...maybe because die debator and ade rupa....hahaha....and x lupa kepada amirul fahmi yg dulu die suka....sory korg, nama korg dah appear kat sini...
biasalah tu kan zaman sekolah...ade cinta monyet and segala....hurm....aku pun x kurg dgn segala kisah aku dulu....tpi apepun zalikha, aku tetp nk rindu kau....
p/s: kalolah die tau siapa chenta hatiku...ape agaknya die akan cakap.....hurmm.....

Saturday, October 10, 2009

entry kebiasaan...

tikah....maseh rancak menulis...tapi aku pun taktau ape yg ditulis sebb x tgk...khusyuk menelaah untuk last test....tiah pun sama...sebuk menekan punat2 kalkulator...membuat pelbagai kiraan...mata sampai dah naek ke ats...wani pulak...entah kemana menghilang...study mungkin kerana testnya esok...iq @ iqlima...telah lama memboloskan diri di dalam toto tebal miliknya....lena kepenatan....

and aku???ape yg aku buat...sebuk menelaah facebook, friendster, myspace dan juga sebuk mengupdate blog...nk dikata tiada test, ada lagi 3 test yg menanti...jadi, kenapa aku maseh disini...hurm sendri pun tak tahu....kesedaran tidak ada mungkin...hehehe...ada kesedaran tapi perasaan malas lebih diutamakan..itu bermakna aku tidak sedar diri...aduh akal...cubalah kamo berfikir....cuba lah kamo menganalisa yng mana lebih utama...

ye aku sedar..hehehe.....esok aku akn mula belajar...sekarang aku perlu mencari selimut dan bantal tidak lupa keyo ku....selamat tidur kalian...

Friday, October 9, 2009

Tuesday, October 6, 2009

who will marry me????

tetiba rasa nak kawen...hahaha lama dah tak pikir sal nak kawen nie....tapi nak kawen nan sape???takde org yg sudi jadikan aku isteri diorang,,,dgn perangai macam kanak2 ribena (bak kata my cousin)....ni ieda lah nie...gi ltk pic kawen kt fb....huhuhu...tetiba nk salahkan ieda pulak...padahal sendiri yg gatl rasa nk kawen...hahahaha..............

bila aku fikir2 balik, xde pun org yg ckp nk kawen dgn aku...huhu ( sedih lak)...haha...

erm masa ari raya kedua if im not mistaken, ade sorg makcik (sedara jugak) come from tepeng g umah pakndak kau....then keluarlah segla ceritaand kengan lama2 family kitorg...then, tetiba after kitorng (the gurls) masuk je ruang bincang makcik2 nie, kitorg trnmpak sorg laki nie duk sembang nan maklong yati (kalo sembang org kentut kt sebelah pun x bau hehe)....

rupanye taht guy nak cri calon isteri....then, he take a look at my cousn yg memg cun tu (just for a second) and said to his mom yg die nk cari org sini....my mom yg tgah melantak mihun sup kt sebelah just diam jer and tgk kak la aku....aku first x perasan but when aku dgr btol2 baru aku perasan yg actually dia dah jatu cinta at the first sight kat kak la aku...hahaha.....

bila balik umah, ape yg aku agak jdik kenyataan....tpi mentah2 ditolak bcos my cousin dah ade org kesukaan die....dpt engineer pun dh ditolak....hurm tapi makcik tu ade ckp nk menantu yg putih2 and lawa...muka aku gila berubah masa tu...sebb terasa giler...aku dah la x cntik, x putih mcm sepupu aku yg len...so, aku just cover je riak muka aku...tpi my mom perasan bila muka aku jadi pelik seket....sumpah memg aku terasa giler...sampaikan aku fikir aku ni x layak dgn sape2 pun sbb every mak2 kat lam dunia nie mamg mengimpikan menantu yg putih2 and cntik2 jer...kerendahan diri aku yg rendah nie bertambah berlipat kali ganda smpaikan kau nekad aku x nk tgk muka makcik tu lagi...huhuhu

sedih gile bila ade org yg layn org aen dgn x adil...putih ke coklat ke itam ke...sume sama je kan...knapa nk bezakan....org tgk pada hati bukn pada paras rupa kan....aku pun x faham masyarakat sekarag nie yg still x boleh nak trima kitorg pompuan yg kulit x putih nie...at that tiome aku rasa cm nk lari jer dr ctu...naseb bek aku maseh waras agi...and aku harp org yg aku syg skang nie xkn ade diskriminasi dekat warna kulit aku...and i hope family dia pun sama....

erm thats y aku pernah terpikir sape yg nak kawen nan ko yg itam nie tsya........lelaki yg itam pun nak bini putih supaya anak dorg putih...so, sape yg nak kawen nan aku....

Tuhan yang menentukan segalanya kerana aku tidak boleh membuat sebrg pilihan....kerana itu aku amt menjaga hubungan aku dgn dia...andainya dia jodohku, aku menerima segala kekurangan dia....


p/s: sayangilah hati....itu akn lebih bermakna....

Saturday, October 3, 2009

ingin....

suddenly, aku rasa sakit hati, geram, nak marah....

n------ ismail..............aku x bole nk dgr or baca or ape2 jer dgn org yg nama n------ ismail...aku akn rasa sakit hati and macam2 lagi....rasa sedih jugak...sebab tetiba rasa im not the one for my knda...

walaupun aku sentiasa percayakan dia....sentiasa sygkan die....tapi, hati ku nie terusik jugak bila nama gadis tu disebut...bila nama tu ade di mana2...seolah2 nama tu mengganggu ketenagn hidup aku...kenapa nama gurl tu mesti muncul di dalam hidup aku???? kenapa??? kenapa???? macm aku ade wat salah kat gurl tu....ataupun sebb aku mengambil kepunyaan gurl tu ke?????

kuarkan perasaan yg x enak dari hati ya tuhan....aku ingin berfikiran baik2....aku ingin sentiasa percaya pada dia...aku ingin sentiasa ada disisinya...aku ingin menjadi org yg pling mengenalinya...aku ingin menjadi org penting untuk dia...aku ingin menjadi sahabatnya...aku ingin berkongsi segala suka duka dia...aku ingin mendengar segala masalah dia...aku ingin menjadi tempatnya melepaskan lelah....yg paling utama aku ingin menjadi suri dihatinya...........

mungkin keinginan ku terlalu banyak....moga doaku termakbul dan moga Allah menetapkan aku untuk menjadi jodohnya....AMIN....

open house

yesterday nite aku pergi open haouse Pn Aryani....bertempat di sekolah bandar putra....first time aku pergi bndar putra...tak kusangka rumah kat situ cntik2 and besar...aku ingtkan kat segamat noeh xde perumahan yg macm tu...then bwu terpikir, mane la org2 kaya segamat nak tinggal kalo xde that perumahan...hehehe...

so, cte pasl that open house, not house la, open hall...hahaha...seperti biasa kalo pergi adun nye openhouse confirm polis2 or sukarela akan brtenggek di tepi2 jalan mengawal keadaan lalu lintas..lupa lak nk ckp...i went there with my frens...nk cri prking pun sush sbb too crowded...pastu after prking car, then masuk dlm...jumpa puan aryani, terkejut sebb ade mak andam dh makeupkan die smpai kitorg yg selalu jumpe die nie cm x knal die lgi...shes beautiful last nite...

after that, kitorg masuk lam dewan...memg sesak giler...sbb sume org act mcm x penah makn seminggu...tolak2...yg tua yg muda sume sama je...at last kitorg x makan pun...sbb rasa cm x lalu nak makn...budk2 yg pling happy kot bcos duk men lari2 lam hall tu...then kitorg just pusing2 keliling the hall..dlm hall tu dorg wat cm gerai2..so, pusing2 smpai pening...then kuar dh decide nk g kfc sebb lapar...salam nan the beatiful lady of the nite ckp dh mkn sume...puan happy sgt malam tadi...tapi maybe penat lah kot sbb kena berdiri all the time...

hahaha...yg best nye, kitorg nie melaram mcm nk gi kenduri kawen tpi last2 g mkn kt kfc...org lam kfc tu tgk kitorg pelik jer sebb dressing mcm pas mkn kendri tpi g kfc sbb xkenyg2 agi...memg sue org tgk...aku dgn tudung manik2 lilit2...memg best bila sume org pay attention kt kitorg...terasa diriku begitu berharga...hahaha....

Wednesday, September 30, 2009

suka suki raya

jln masuk kg ulu kt baling...yg aku citer kat bawah..

kedai tepi jln kt betong, thai



the trio with sweet auntie and daughter



gazebo, pondok????don know pgil pe



my family..a quarter from a quarter



sweet trio(naja, kak la, and me)


with my little adek and his siblings....hehehe


These are some pic yg smpat aku snap pkai hp murah nie masa raya aritu..


first day raya...



aku and family sambut raya kat umah sdri je..ikutkan nak g bmalam kt umah WA(side ayah) tapi x jadik bcos my dad and my bro tkot tido sana..so, raya kat umah jer and after solat raya baru gerak gi balik kg tgk kubur tok and tokwan...(huhu x jumpa kubur tok mula2)...pastu gi beraya keliling kg ayah...jumpe sume org yg aku tak kenl pun..wat2 kenal...then petang balik kg side mak pulak bcos my cousn kt sana dh bising2 bila nak sampai, nak g beraya sama2, x best sebb aku xde..


actually kitorg 4 org...aku, kak la, naja and maryam..kitorg pegi mane pun sesama...yg pling rapat nan aku since kecik is my kak la...i love her so much...kitorg penah gaduh sekali je kalo x salah aku la..well, die 22 aku 21..thats why kitorg close giler...



second day of raya...


we went to betong thailand..umah my mak ndak..die org thai so , tgal kat sana la...kecoh sgt suh g tgk umah die...pg 2 bijik kereta and dgn sorg translater mrgkap ank tiri die untuk ckp siam nan die...hehe...kuar kejap pastu g kedai kasut, baju sume...harga sama je cm kt malaysia tpi kasut cntik2 kat sana...my mom suka beli kasut kat sana...before balik kitorg gi umah maklong (forgot her name)...first time kuar raya nan pakndak aku...



3rd day mubarak...


masa ni pergi beraya kat hulu ane tah kat baling..pakngah nye member...pening kepala kitorg smpai sesat2...smpai umah malam..


4th day...


bertolak pulang ke rumahku syurgaku..smpai umah terus org dtg..it means aku tak relax lgsg smpai malam...mak aku mask mi kari bcos itu je yg pling ringkas and mudah and senang and watever...



5th day of eid..


went to bagan...kat penang...umah maklong yati..kakak tiri mak aku..umah flat je tpi deco lam umah die cntik beb...inggeris style...sgt simple and menarik tertarik memg de bomb..



6th day of raya...


duk umah je kems2 baju, lipat bju, jadi anak yg rajin menolong ibu bapa, itu aje..



7th day of mubarak..


huhuhu....balik uitm...sgt sedih sbb lom puas raya agi...





p/s: kengn rya yg pling best..bcos kitorg ade cilok kereta pkngah cos nk g raya umah member kak la..tukang amek kunci, kak la..hehe






Monday, September 28, 2009

hurm????????????

x boleh nak add images...apesal ek?????

Tuesday, September 15, 2009

...............

hari yang membosankan.....

Saturday, September 12, 2009

my lovely SHUN OGURI

Minggu lepas aku abeskan masa aku tengok cerita HANA YORI DANGO 1, 2 and MOVIE sekali….semua orang pun dah tengok aku rasa…mesti korang kenal dengan HANAZAWA RUI yang pendiam tapi cool giler..sweet...aku tetiba jer leh suka lak kat die padahal lam citer hanakimi tu aku rasa die biasa jer…hehehe…


my sweet and lovely Shun Oguri..mmuaahh wahaha


His real name is Shun Oguri…26 years old tapi akan masuk 27 this year bulan Disember nie…erm…dah lama berlakon sejak tahun 1998…lakonan die memang mantap giler coolio semua ade…kalo lah aku dapat tengok prince charming nie kat depan mata aku...hehehe….kau berangan je la Tsya…


But my dear kanda, u tetap number one di hati I...mmuahhh for u

Friday, September 11, 2009

puasa di sekola

bila ingat2 balik zaman puasa kat sekolah masa f4 and f5, rindu....puasa ramai2...sahur ramai2...buka puasa ramai2...

dewan makan semetrik masa tu mampu untuk menampung jumlah pelajar yang seramai 300 orang aku rasa...cukup untuk semua berbuka...beratur amek makanan..potong barisan masa amek makanan...macam2 perangai dan kerenah budak2 sekola...semua tu maseh jelas di ingatan aku....

rindunya aku...dengan kawan2 satu dorm...kalo time "cuti" aku and member2 aku yang seankatan nan aku makan kat corridor belakang bilik...makanan kegemaran kitorang maggy ruski tomyam..hehe....satu mangkok tu bole kongsi ramai2 sebab pedas sgt...

erm aku sekarang tertanya2 mana menghilangnya kawan2 yang aku sayang nie...yang aku ada jumpa pun masa ieda kawen, tapi lupa lak nak mintak number phone sebab masing2 dah sebok giler...hehehe....er selamat hari raya korang sume...

kenangan raya

Berapa hari je lagi tinggal untuk balik rumah…and itu maksudnya puasa pun tinggal lagi beberapa hari je…bulan puasa tahun nie rasa macam sangat cepat…mungkin kerana assignment yang menimbun, sibuk, jadi masa terasa cepat berlalu…sedar-sedar je dah nak raya pun…

Hurm…talking about raya…persiapan diri aku still diuruskan oleh mak aku(color baju je aku decide)..ayah aku as usual jadi banker lah..hehe…persiapan rumah lagi lah aku tak tau..hurm kalo nak diikutkan, dah bertaun jugak la aku tak amek tau pasal sume tu becos aku balik pun dah dekat nak raya…erm sejak aku form 4 kalo tak silap…sume mak aku yang settlekan…

Nex week balik…aku nek tren kali nie becos tiket bus habes…first time nek tren nie…aku pun takut jugak sebab tak penah nek selama aku kat sini…hehehe…my dear darling cakap if xde tiket, pegi KL dulu..then baru balik kedah…ikut cara die la and taktau macmmane actually..hehe luckily tiket tren maseh banyak…and aku berjaya dapat seat lam tren tu…so, selamat la my dear darling pasal tak payah susah2 untuk aku…

Teringat pulak masa raya kecik-kecik dulu..balik raya kat kampong naik teksi..ayah takde kereta(dulu orang susah)...ataupun balik dengan pakcik-makcik yang datang umah…mak pulak balik nan ayah nek moto berdua…at that time my younger bro belom ade lagi…aku nan fifi balik nan kereta…my dad and my mom balik nek moto sebab balik asing-asing…kampong aku dekat Pengkalan Hulu, Perak…dulu, jalan Baling yang banyak selekoh tu sgt membencikan..pening kepala kitorang adek beradek sampai muntah2 before sampai kat kampong…aku totally lembik giler bila sampai rumah makngah aku..kadang-kadang rasa cam taknak balik jer…but now jalan Baling tu dah baru dah…dah xde selekoh2…kiri kanan bukit bukau jer..dah xde dusun2 buah yang aku nampak dulu…

Hari raya first kat sana selalunya pergi masjid dulu…duduk tepi2 masjid(x solat raya pun hehe) sebab tunggu makcik-makcik, nenek-nenek, uncle-uncle bagi duit raya…pastu kitorang semua lawan tengok duit raya sape yang paling banyak..selalunya aku tempat terakhir la…hehe...then balik rumah makngah (nama aku bagi Chalet)…pastu konvoi ramai2 nek kereta pergi rumah toklong, tokteh, toksu, tokcik, tokwan pa’da, tokcu, ….dah abes pergi rumah mak sedara pulak…umah ciknah, cik ee, cu semua la…pastu umah orang2 len…selalunya kitorang amek masa sampai hari raya ketiga nak g semua umah tu…

Bila aku mula jadik remaja, aku x pegi masjid lagi…anak dara dah malu…hehe pastu duduk rumah je la…dengan sepupu aku yang same besar nan aku…tpi tradisi pergi umah nenek2 aku, still kitorang buat…tapi sekarang ade lagi satu tambahan..kitorang ade persatuan family..nama PEKEWA…Persatuan Keluarga Wan Teh(siap ade baju lagi)…setiap hari raya ketiga semua ahli family besar akan balik and raya sama2…kadang-kadang ade je ahli yang tak kenal..so, dapat kenal masa hari tu la…hehehe ramai giler sepupu aku..macam dari seluruh pelusuk dunia…hehe…memang fun giler masa raya ketiga…tapi tahun nie aku tak tau la kitorang buat tak…sebab masing2 skang nie semua tgah busy…yang belajar lagi…kena study la, balik awal lah…macam2…hope stil ade and semua ahli balik…miss u all…dah lama tak jumpa…

hurm…tak sabar giler nak balik…..Miss u all a lot…

Di kesempatan ini aku mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN….

Monday, August 31, 2009

merdeka

selamat hari merdeka kepada semua kawan2 aku yang mengenali aku dan juga kepada yang tidak aku kenali..dah 52 years kita merdeka..pakcik man depan rumah aku pun dah 52 years old la kiranya...

merdeka....
apa erti sebenar merdeka terpulang pada individu lah...
kalo bagi aku merdeka nie tentulah bebas....
bebas dri ancaman, kuasa orang luar..
tapi aku sendiri belum merasa bebas even dalam negara sendir..
macam2 perkara yang jadi kat negara kita sekarang nie...
and aku harap hal-hal yg jadi tak akan menjejaskan erti kemerdekaan bagi negara kita...

Saturday, August 29, 2009

sejuk

beberapa hari kebelakangan nie, cuaca memang sejuk betol..selau kipas tu bukak 5..full pun pns agi..tapi skang bukak 3 pun dah tak tahan...bukak 2 je....sejuk sgt asenye..sampai malam2 aku selsema...erm maybe hujan yang selalu turun petang2...tapi, at the same time ade bnyk lalat...ade orang cakap kalo lalat bnayk dtg satu tempat tu means nanti kat tempat tu nk ujan yg lebat...aku pun taktau kebenran nye...

Tuesday, August 25, 2009

perasaan yang aneh...haha

sakit rasanya bila kita tengok orang yang kita sayang bercakap dengan perempuan laen...bergambar dengan perempuan laen...hurm aku ingatkan aku takkan rasa sakit hati, sakit jiwa or whatever...tapi, serius memang rasa agak geram weh...well before nie aku penah couple gak tapi aku tak rasa sakit hati bila diorang keluar nan gurl laen, bila diorang amek gmbar nan ornag laen..tapi, dengan si dia yang sekarang nie, aku jadi nak marah, naek geram...eee...nape tah...sporting la seket tsya oiii....


aku sendiri pun taktau nape jadi cmtu kat aku...padahal dia bukan suami aku pun...cemburu tak tentu pasal pun ade kadng2...huh...susah jugak nak kawal hati nie...and korang tau tak, kdg2 aku terfikir yang bukan2 about him...kesian dia kan....hurm maybe nie sebab aku sayang die ker or maybe aku nie dh mcm QC....ade macam ciri2 QC tak??


erm agipun aku tau kot yang dia tu ade ramai gurl yang suka...mungkin ade kelebihan dia di mana2 yang aku tak tau lagi....hurm ape ek kelebihan dia..hehe aku pun taktau..yang aku tau aku suka and sayang dia...x kisahla ape pun aku akn sayang die jugak....tapi tu lah, kdg2 rasa cemburu and risau tak bertempat...hehehe...


tapi aku dah try kurgkan rasa sakit and cemburu tu so baru aku bole go on dgn aku nye life...hahaha...tsya rasa cemburu weh....dah ade improvement nie...hehe relax3....be cool.....just ingat yang dia sayang kat ko je ek tsya...

Sunday, August 23, 2009

what???

what have i done with my life here????

Friday, August 21, 2009

selamat berpuasa

Ramadhan Al-Mubarak tiba lagi…bulan yang penuh keberkatan buat umat Islam sedunia…bulan di mana semua umat Islam yang berada di seluruh dunia mengerjakan ibadah puasa…

Malam nie di Pusat Islam UiTM Segamat dah mula solat terawih..tapi aku tak pegi pun sebab aku lupa yang malam nie dah masuk bulan puasa…tak penah aku tinggal terawih hari first…tapi taun nie tertinggal pulak…hehehe nak wat cmne dah lupa…

Oleh itu, bersama-samalah kita semua pergi solat terawih…hati yang resah gelisah aku yakin akan lebih tenang di bulan ini kerana tiada syaitan yang berada di keliling kita…tapi, diri sendiri jangan ubah jadi macm diorang dah la….

So, di bulan yang mulia nie, aku nak ucapkan kepada semua SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK….semoga semunya dpat menunaikan ibadah puasa ini dengan sehat dan sejahtera hendaknya..(mcm bg speech kat perhimpunan sekolah)…hurm…selamat berpuasa kalian…

Thursday, August 20, 2009

frens

aku mula berjinak dengan dunia FB....hehehe i fell very seronok kot...bcos aku jumpa ramai gile kawan aku masa aku sekolah menegah dulu....miss u all a lot...

hurm...ni senarai kawan yang aku dah jumpe...ni pun nk bgtau kan...ah, x kire...nk cakap jugak...
- liyana hamdan
- liyana majid
- liyana roslan
- nike
- adi
- aliya
- shikin azmi
- baby
- aikal
- wanie
- kila
- watip
- and so on la...ramai sgt smpai aku lupe...
hurm rindu giler beb.....okay la..itu aje aku nak bgtau pun...hehehe......mmmuaahh...love u kwn2...

Tuesday, August 18, 2009

hamper 2 bulan di bumi segamat...

Sudah hamper 2 bulan aku di bumi Segamat nie..makin hari makin bnyak perubahan yang berlaku di sini…begitu juga diri aku…makin banyak perubahan yang aku rasakan…aturan hidupku tidak menentu di sini…aku bagai dah kehilangan remote control atas diri aku sendiri…huh…damn it…

Hujung minggu nie many of frens balik kampong…tapi aku still stay here..bcos I don’t have much time to go home…tringin aku nak bersahur dengan mak ayah aku, buka puasa dengan family aku…but I cant…2 years previously pun aku tak balik..aku just pergi umah kawan aku jer….konon untuk mengurangkan rasa rindu pada rumah..tapi, tak jugak..it just make me feel more sad..not really sad but just sad la…wth…huh…what I’m talking about?? Just forget it…okay we move to other story….

But, I don’t have any story at all…..continue after this yea…bye2…

Wednesday, August 12, 2009

please help aku....

if korang semua ade kenal dengan mane2 doctor pakar mata, please suggest kat aku...doctor yang bagus....its for my younger brother...dia dah tak nampak pape..just nampak warna je...please ek korang yang kenal sesape yang boleh rawat mata adek aku...he's getting worse...




p/s: need your help very much

Sunday, August 9, 2009

perangai orang2 bile jumpe artis TOP

Jumaat baru nie masa aku fly g KL hehe nek bus je..ade lak airport kat Segamat nih..bus benti kat Tangkak..aku nampak sorang artis lelaki veteran pun nek bus tu..mula nampak cam kenal upenye actor..selalu berlakon watak bapak2 yang suka bg nachat and selalu jugak berlakon watak antagonis..btw, aku taktau nama die…hurmm…

Actually aku tak pernah over xcited kalo jumpe artis2 popular ke tak popular ke…sebab aku rasa aku tak perlu pun nak kena rasa camtuh…maybe sebb aku xterlalu mint diorng2 nie…ade sekali aku penah jumpe Aien and Ekin..biasa aje…bnyk lagi la yang aku jumpe..yang aku herannya ade fans yang smpai bole kejar2 diorang…ahhh…perlu ke??diorang pun manusia biasa jugak just popular skeet dari korang…agipun aku rasa kesian kat artis2 nie..nak kuar kena pakai cap, pakai spec itam, nak tutup muka…hehe tapi skang xde masalah kot nak kuar…bcos skang sume pakai mask..hehehe so xde la orang nak cam diorang….

Ape2pun aku tetap support artis Malaysia…chaiyokk222

And for pemint2 artis nie, just want to say cover2 la skeet ke’excited’ korang biler jumpe artis2..tu belom jumpe Brad Pitt agi…agknye pengsan…hehehe

Saturday, August 8, 2009

Peringatan...

Sekembalinya aku dari jenjalan, aku dapat berita yang menyedihkan…my senior telah pun meninggal dunia kerana wabak H1N1…Al Fatihah untuk beliau…

And satu lagi cerita yang aku taktau la kesahihannya, mungkin UiTM akn ditutup pada semester ini..dan kami semua akn extend sem depan…huhuhu…aku taknak…ni pun kena tgk keadaan dua lgi student yang ade kt ICU skang nie..dgr member aku cakap diorang skang tgah koma..if keadaan doiorang bertambah teruk, kemungkinan UiTM ditutup akn menjadi kenyataan…

Risau gile aku…aku taknak extend sem…hurm aku harap wbak H1N1 nie cepat2 la habes…ia amat menyusahkan semua orang….and I hope student2 yang sakit akan segera sembuh…

Hurm….dak bilik aku pun kena kuarantin…dah kena balik ruah dah…terkejut aku…sem nie memang huru hara gile….aku pun taktau la nae jadi macm nie…tapi, hati aku mengatakan ini adalah peringatan dan amaran buat kita semua….

So, masing2 pun beringatlah…………

Friday, August 7, 2009

hurmm.,,,,....

malam makin larut..
tapi mata aku nie still nak berjaga lagi...
sebenarnya badan and mata nie pun dah rasa penat...
minggu nie lgsung tido tak cukup..
sebuk dgn test...
sebut pasal test je aku rasa tak senang...
susah hati aku nak tunggu result test 1...
sebab aku tahu aku tak buat sehabis baik..
and aku tak study sebaik man pun...
study last minute jgan nak harap result bole jadi gempak kan...
hurmmmmmmmmm....................,................

Friday, July 24, 2009

my bro....

Semalam, mak aku call….bagitau berita yang buat aku terkejut sngat….adek aku injured kat kaki…sendi lutut tercabut…..how can it happened? Aku tnya adek aku die cakap sebab stretching before start clas bengkel….tapi, aku tetap plik…jogging sampai lutut pun tercabut??? Jogging ape yg ganas sangat….

Erm….skang die dah ade kat umah….masalah duit pulak nak bawak dia pergi x-ray…..pandai2 la ayah aku setelkan…aku tak larat nak piker lagi…lagipun die dah besar…harap2 itu just injured yang bole cepat sembuh….amin….

malam kedua..........

Malam ini malam kedua aku di Baiduri…setelah dua minggu berada di Nilam, kami semua dibenarkan balik ke Baiduri…penat usah cerita lah…kena angkat semua barang ke Baiduri mengambil masa yang agak lama sebab barang aku agak banyak…and berat…aku post pakai lori…tapi, sampai kat bawah Baiduri kena bawa naik atas..penat sangat..

Tapi, sebelumnya, aku kemas bilik dulu…habuk memenuhi ruang…aku mengemas seorang diri kerana roommate aku yang lain ada kelas…semuanya di lap menggunakan sehelai kain saja…tapak tangan aku panas…mungkin tak sesuai dengan pewangi yang aku gunakan…aku mulakan dengan menyapu sampah dan habuk-habuk….kemudian mengelap tingkap…then, meja…dan seterusnya lantai….sebanyak 4 kali…penat aku membongkok….sakit pinggang aku lom abes…bahu aku pun masih lagi kuat terasa sakit…

Blok Nilam….

Terasa rindu untuk berada di sana lagi…sebab nilam betul2 sebelah dengan masjid…so, aku selalu dapat pergi masjid…tempat untuk makan pun dekat..and senang untuk aku melangkah ke kelas…lagipun aku dah mula selesa di Nilam…hurm…tak sabar aku nak tengok Nilam yang baru…tapi, renovation untuk Nilam cuma akan siap dalam bulan 12 nanti…erm….

Sunday, July 19, 2009

assignment..........MAF 380


Listing requirements of main board and second board in Bursa Malaysia.

MDEX – function and role

MESDAQ – function and role

SECURITIES COMMISSION


Hurm…….MAF 380….agak susah…tapi aku tau aku leh handle…hehe chaiyok2






Tuesday, July 7, 2009

UiTM DIHATIKU...AKU KEMBALI

Hye segamat….I’m back….hehehehehe….
Makin banyak pembangunan yang ade kat UiTM nie…
Tapi, belom siap..so tak sempat la aku nak merasa bangunan baru…

Ermm….permohonan kolej aku Alhamdulillah berjaya….
Dapat kolej kesayangan aku tapi kena tukar wing pulak…
Takpe la asalkn aku ade gak tempat nak tinggal…
But, sekarang aku kena stay kat Nilam dulu b’coz MY BAIDURI tengah renovate kat tingkat satu….
Lagi 2 minggu baru la bole balik sana…
Hurm…Nilam pun best sebab dekat nan masjid so tiap2 hari waktu maghrib aku bole la menapak ke masjid…hehehe…
Korang sume pun digalakkan ye ke masjid…
PI kita dah cantik weh….ade aircond besar giler..hehehe…sejuk…

Class aku pun dah start…..
siap dah ade kije agi…
nie tengah curi masa cari bahan untuk kije aku la..hehe…
aku daftar clas ACD6A2…
So far lecturer okay2…taktau lah nanti…

And this semester is my last semester..
Aku harap aku takkan ade yang terlekat and tersangkut kat celah2 mane pun…
Tapi, yang sedeynye, aku nye MUET…huhuhu…tarikh daftar dah tutup…takde orang inform aku…
Dah kena amek kat luar pulak…hurm..
Tapi ape pun mintak2 la aku leh amek sem ni jugak….
I nak masuk degree nie…hehehe…
Doakan aku yer….

Monday, June 15, 2009

result

Result dah kuar…and seperti biasa aku suruh ‘teman tapi mesra’ aku yang check….hurm..seperti biasa juga result aku langsung tak boleh dibanggakan…Cuma, Alhamdulillah sebab paper aku clean and clear…syukur…syukur….CGPA aku juga masih di tahap yang tidak membimbangkan….

So, next sem aku kena try harder la…sebab paper reading…and susah lak tu…aku nie lemah seket kalo kena baca membaca nie..rasa cam nak hantuk kepala kat dinding jer..sebab sush nak ingt fact….struggle seket next sem…insyaallah…aku maybe tak bnyk jalan kot nex sem…hehehe….mcm tak btol je..hahha….

Aku belum bgtau mak ayah aku lagi result aku niee…nanti 4 balik sana baru nak bgtau…hurm….nie sume berkat doa mak aku kot…kalo tak aku dah kiok satu paper aku rasa…thank you mak….inilah pembakar semangat untuk aku terus study kat segamat sana…kalo tak, dah lama aku lari balik ke Kedah nie….erm…maceh mak….

Saturday, June 13, 2009

Kenduri

Aku di kampung sekarang..kebetulan, sepupu aku ada broadband...so, bole lah aku nak guna kejap...

Nie aku nak cerita pasal Nur Hidayah and Ahmad Azam.....majlis kahwin diorang sebelah keluarga perempuan, Alhamdulillah dah selesai....sebelah lelaki lambat lagi....penat usah dicakap lah...memang penat...aku pun tolong-tolong yang biasa jer...kalau la aku di dapur, bole patah pinggang aku...hehehe...aku respect giler makcik-makcik yang masak tu...

Actually kenduri tu buat secara gotong royong...tu yang agak penat tu..kalo kkatering aku rasa okay kot...hehehe...sampai mak Ieda cakap tak nak buat kenduri lagi...hahahaha niaya jer Joe and Mirul....naseb la korang....

Tuesday, June 2, 2009

rindu

Too many things aku nak citer...tapi aku tak banyak masa skang...mak aku tak brapa sehat sgt skang nie...aku pun jarang pergi cc...so, tak update aku nye blog...hurmm rindunye kat blog aku nie...
aku sdri pun asyik demam...masa baru balik aritu dah demam kejap...pastu, bila dah elok sehari dua, aku demam balik...kpala aku pusing...dah tu keputusan kolej aku pun lom dapat ag...entah dapt tak msuk duduk kolej...mintak2 aku bole la..
thats all for today...next time cerita lagi...papai....

Saturday, May 9, 2009

ape ajer

Ini pic pintu bilik aku yang "makan" tangan aku hari itu...ni lah dia...how dare u Mr. Pintu....

Kat hujung tu adalah beg besar (luggage), beg tu nanti aku akan antar kat kolej mutiara untuk disimpan...hehhehehe....abes la kederat aku nak angkatnye...


Inilah meja jepun...meja ni adalah tempat aku study kalo aku taknak duduk kat meja study aku...hurmm...meja ni pun merangkap meja makan aku and dak bilik aku..sayang meja nie..

Itu ajerla for this nyte..hehe


Thursday, May 7, 2009

SALAH AKU KE LELAKI ITU..????HURMM...

Lori 5 tan….try imagine lori 5 tan masuk UiTM amek barang aku and kawan aku kat sini..terkejut jugak aku bila tengok lori tu…boleh muat dua kereta kancil…malu jugak bila abang tu sampai..tapi, bila pikir nak mintak tolong aku buang malu tu tepi-tepi..actually diorang datang sebab nak hantar barng kat Segamat..alang-alang datang amek barang kitorang sekali…aper pun thank you yer…aku tak tau nama dia…hehehe…

Arini, life aku berjalan macam biasa..tiada yag pelik sangat and tiada yang biasa sangat…(korang paam ker…heheh)….tapi ada sesuatu yang menarik perhatian aku malam ni….

Aku kena sound dengan awek orang…aduyaii…dah dua kali aku kena sound nie…masa aku part 1 sekali and malam ni sekali…terbakar je aku…ermm rupanya dia tu boyfriend orang…tapi aku rasa aku tak salah….bukan aku ada scandal dengan balak dia pun…tolong la…cepat sangat nak gelabah…takut bf lari la tu…ni mesti kes cemburu gila punya…luckily aku bukan di jenis itu..naseb aku nie jenis yang open…bf aku bole kawan nan mana-mana gurl pun asalkan tak melebih….hurm gurls yang emosional macam nie, aku tak tahu la korang akan kekal dengan bf korang ke tak…sebab aku rasa setiap orang pun perlu kebebasan…belom kawen dah QC…..parah ni beb…hehehe…

Aku malang betul la..termember dengan boy orang….tapi, laki tu pun tak cakap dia ada gurl…dia cakap dia single…erm tipula lagi…yang jadi mangsa aku ni ha…korang kena backup nan awek korang, salah letak atas bahu aku…..cari marah betul la….

Orang yang aku sayang sekarang pun cakap dia takde gf lagi…aku harap betol la…tak pasal-pasal nanti kena sound kali ketiga pulak…kalo sekali lagi aku kena sound nan awek orang, siap l laki tu..memang nak kena makan cabai la....jangan sampai mulut aku nie mengeluarkan kata-kata yang paling “comel” untuk kalian…

Ermm….bagi kawan-kawan aku yang mempunyai nombor telefon aku….especially lelaki, tolong la nasihat awek korang….jangan nak sound orang tak tentu pasal...tak elok….yang bergelar boyfriend pun ngaku jer la korang tu dah ada yang punya…aduh…buat aku terbakar ajer….

part 6 kena duk luar...ye ke nie......???

Kemungkinan semester depan, part 6 gurls akan ada yang duduk luar...
Betol ke nie...???
Jangan la nak buat lawak giler sengal kat sini...
Paper pun lom abes lagi...
Aduyaii....poning kepala den ni ha......
I wish semua itu salah...

Monday, May 4, 2009

aduhaii.....kesian jari montelku....

Tangan aku kesakitan skang nie….aduyaiii…terkepit pintu bilik..hampeh nye pintu itu……

Ceritanya macam nie…aku nak pg amek wuduk..nak solat zuhur….aku tarik pintu…pakai tangan kiri…tak sempat aku nak keluarkan tangan aku, angin lagi cepat dari aku..tolak pintu….kena betol-betol kat jari-jari tangan kiriku yang montel ini….terkedu aku sesaat…(sesaat jer)…..sakit giler………….hampir aku pengsan di depan pintu…huhuhu……aku masuk bilik, nangis kat member aku…tak tahan sakit giler nak mampos…..dah tahan seket, aku gi toilet..amek wuduk….pedihnya jari cumelku…terkena air tu….tapi, bila masuk bilik, aku nampak kunang-kunang atas kepala aku…..uuwwwaaa…pening…aku agak aku nye urat jari dah effect urat pengsan aku…..letak kepala atas bantal terus tido…..solat zuhur pun tak sempat…..

Bila bangun, dah okay seket…..aku melihat gaya manja kea rah jari bulatku….haa…..lebam…biru ungu merah…..jari manisku….aduh……….membengkak…..membulat……sakitnye…….malu lak nak nangis lagi…huhuhu…tahan je la….tapi, ade pulak sorang member aku pegang tangan aku…menangis terus aku……hampeh tol member aku tu…..sakit la wei…….

Aku harap jari aku yang cumel ini akan sembuh dengan cepat..aku nak angkat kotak cane nanti…huhu help me……..cincin pun tak muat nak masuk dah nie….uuwwaaa…tolong…………jari cumelku…..

Sunday, May 3, 2009

layannnn.....

Hari nie tepat jam kol 12 pm, aku dah abes berperang dengan “musuh ketatku”….
bahagia sungguh rasanya…
rasa macam dia dah kalah di tangan aku yang cumel ini..hehehe

Sekarang duk melayan “member kamceng” aku pulak
…hahaha….paper lagi dua tak reti-reti nak study…
hehehe..nak join meh la bilik aku di sini…
bertempat di Baiduri yang indah dan menawan…
sama seperti penduduk-penduduknya…
comel belaka….comel sokmo…hahaha…

jom layann….zassss…

Saturday, May 2, 2009

semalam yang hampeh

Semalam, aku outing…..naik “bumble bee” (bus kuning)…kena tunggu lama giler sebab tak ramai orang..then bumble bee rosak…berehat la kat tepi jalan tu..lama jugak tunggu…kebetulan bus UiTM di hatiku lalu…tukar bus, naik bus UiTM…fuh…selamat kitorang…..

Tujuan keluar nak beli tiket balik Kedah..lepas beli tiket, gi jenjalan jap…nak gi beli plastic hitam….dah jumpa…dah beli….perut lapar..pegi makan…makanan tak sedap pulak kt restoran tu…patut tak ramai orang…telan je la rezeki depan mata…tapi tak habes pun…

On the way balik pulak, burung tiba-tiba lepaskan hajat..kurang ajar itu burung….terkena dekat tudung aku seket…geram aku…pergi bus stand takde bus nak balik…tunggu dekat sejam lebih..last-last amek cab…cab baru gerak, bus UiTM sampai..hampeh….

Sampai UiTM, aku pergi ATM Maybank..nak transfer duit kat member aku….pastu, kad aku kena telan pulak…aku gi tanya pakcik UK…die jawab kurang ajar dengan aku…ape lagi..angin la aku..tengah panas pulak..sepanjang jalan sampai kolej aku bebel kat pakcik tu…huh….memang lepas ni aku takkan pandang pakcik tu lagi...bengkak aku…

Memang semalam hari yang aku rasa kurang baek untuk aku…maybe ada sesuatu di sebalik sume…mula dengan bus rusak, kena berak burung, kad bank aku kena telan then kena tengking dengan pakcik kurang ajar tu…..semua tu macam satu kebetulan….hurmm……

Thursday, April 30, 2009

betol ke tak, ntah laa.......

Dalam pada aku gembira dengan pernikahan sahabat aku, tiba-tiba aku dikejutkan dengan satu berita kematian...tersentap jugak aku…biar betul…aku macam nak tak nak jer percaya sebab aku baru bergadoh dengan dia 3 4 hari lepas…mana tau kalau dia sengaja nak kenakan aku...tertekan aku antara kebenaran ataupun penipuan...

Tadi aku call mak aku…(mak aku kenal dia)….aku bagitau yang dia dah tak ada lagi….mak aku pun tak percaya sebab setiap kali ada kematian dekat kawasan situ, mak aku mesti tau…..lagipun rumah dia tak jauh dari rumah aku….so, sekarang aku dah inform mak aku and bagi number phone sume…biarlah mak aku yang cari tengok betol atau tak……

Hurm….tutup cerita pasal dia…petang tadi tepat jam 5.15, aku dah abes paper tax320….soalan memang confuse giler…semua cakap sush…bagi aku ta susah sangat la, tapi soalan tu conuse and buat aku pening kepala…aku harap aku bole score paper nie…

Tuesday, April 28, 2009

HAPPY ALWAYSZZZ.............

Hari nikah kawan baik aku dah dekat………nikah di masjid dekat dengan rumah pengantin perempuan…aku dapat rasa kebahagiaan dan kegembiraan dia…..aku dapat mendengar suara dia yang seronok bercampur berdebar menantikan hari bersejarah dalam hidupnya…aku juga menantikan saat dia dinikahkan….aku pun turut merasa debaran itu…hehehe…..macam aku pulak yang nak kahwin…hehe..seperti yang telah aku maklumkan, Ieda akan bernikah pada 1/5/2009……tapi, dia kan bertunang dan bernikah pada hari yang sama…..tapi, bersanding dalam bulan 6 nanti…..insyaAllah aku pergi majlis tu nanti………………………..maklumlah bestfren nak kawen takkan tak mau pergi kan………aku harap dia bahagia and selalu happy dengan suami………..dapat anak yang comel-comel……..hehehehe……..lagipun banyak juga kelebihan kawen muda nie…….hahaha…..

Anyway Ieda, selamat menjadi pengantin baru and semoga bahagia dengan si dia yang tersayang….

Sunday, April 26, 2009

PENYAKIT...............

Sekarang ni, di sekeliling aku ada satu penyakit…penyakit yang tak bahaya...tapi berjangkit kepada semua orang…penyakit yang membahagiakan….penyakit yang semua orang nak laluinya….nak merasainya…..penyakit yang membuat semua orang merasa kemanisannya….Hurmm..orang sekeliling aku semua sebuk nak bertunang…tunang…tunang….tunang….

Antara member aku yang tunang

1) Kakak bilik aku..
2) Fiza..budak bilik aku dah tunang bulan 3 aritu…
3) Ieda..bestfren aku terus nak kawen 1/5 ni…
4) Kak Dayah…senior aku…tunang bulan 12 taon lepas…
5) Kak Sue…senior aku gak..tunang baru-baru nie…
6) Kak Iefa…senior aku bakal bertunang tak lama lagi….
7) Zeti…member kepada Fiza nak kahwin lam maa terdekat nie………

Semua nie dah kena penyakit bahagia nie…aku bila la pulak…(hehe study lom abes dah sibuk nak tanya bila tunang…hehe)

Friday, April 24, 2009

finalllll.....................

Kalau ikutkan perancangan aku, aku nak gi KL ari Khamis semalam…jumpa dengan wan…tapi, last-last tak jadi….ade banyak sangat benda yang tak leh settle…so, kena la tunda tarikh baru…but, I don’t have the tarikh yet…because paper-paper aku la….nak jumpa after final, but dia abes paper 5 aribulan…aku 10….hurmm…………gimana ya???...fikir nanti la…exam lagi penting ye tak….

Okay, back to my final exam for this sem….ada lagi 4 paper….

Tax 320 – 30th April
Far 300 – 3rd May
Maf 310 – 8th May
Maf 330 – 10th May
(tutup pagor coz paper ptg)

Sume di atas adalah gabungan teori dan calculation…teori aku agak lemah especially untuk paper Maf 330…so, aku akan usaha lebih banyak untuk itu….doakan aku ye kengkawan sekalian….

Wednesday, April 22, 2009

pAnAs

Panas……

Sekarang nie musim exam…

Aku baru lepas 1 paper..

Paper LAW346….susah bangat

Aku jawab merapu meraban.....
Semua ada dalam answer sheet tuh…

Aku harap aku lulus la….

Tolong…tak nak repeat….

PLKN........cinta anak-anak

Saat aku mengemas ruang peribadi aku, aku terpandang sesuatu yang aku letakkan di sudut almari aku….di saat itu, kenangan silam aku datang seolah siaran ulangan tv di Astro…silih berganti….semuanya senakin jelas di ingatan aku…

Masih ingatkah lelaki itu kepadaku?? Ataupun aku telah lama dibuang dari kamus hidupnya?? Perasaan aku bercampur baur…

Yusran….dia aku kenali di PLKN…di Kem D’Jelapang……pertama kali aku melihat aku terus tertarik…mukanya manis, orang Kelantan…kulitnya cerah, putih…senyumnya manja dan comel…tak banyak cakap, cuma selalu tersenyum….orangnya kecil di masa itu…aku sering mencuri pandang, mencari peluang untuk melihat seraut wajah itu….mungkin memberi ketenangan kepada aku…

Aku tau dia sedar aku asyik memandang….memerhatikan tingkah laku dia….dia pemalu…tak pernah dia menegur aku…setelah aku 2 bulan di sana baru dia menegur..itupun secara kebetulan…kebetulan aku kena balik sendiri ke bilik….mulai saat itu, dia mula menegur, tapi hanya setakat teguran gitu-gitu….tiada respon yang positif…

Lalu aku menerima cinta dari salah seorang temanku…aku kecewa, sebab aku menerima teman aku dalam keadaan terpaksa….perasaan aku pendam sendiri…..

3 bulan berlalu…aku dan kawan-kawan perlu berpisah…begitu juga aku dan yusran….hari terakhir aku dan yusran, kami bertemu….bercakap secara empat mata….aku lihat di dalam mata yusran…ada sayang untuk aku…kami sempat bergambar…tapi, gambar tu pada yusran sekarang…masih ada atau pun tak, entahla….aku harap dia masih simpan gambar tu…..sebab aku teringin nak tengok gambar tu…..

Esoknya, pagi-pagi lagi aku dah bangun…konon nak antar kawan-kawan balik Kelantan..tapi sebenarnya, aku mencari peluang untuk melihat dia buat kali terakhir….
Boyfren aku masa tu aku tak amek peduli langsung…kesian acat…
Dari jauh aku nampak yusran kesat mata…menangis atau masuk habuk aku tak dapat pastikan…..yang aku tau aku menangis masa tengok yusran naek bus….aku menangis masa aku baca surat yang dia titipkan untuk aku…

Lepas PLKN, aku couple dengan Yusran…setahun aku bertahan dengan dia….memang dia seorang yang penyabar…cukup sabar melayan marah aku…melayan rajuk aku…aku bercinta tak bertemu muka….setianya aku pada masa itu….tapi hanya setahun bertahan…ku tinggalkan dia tanpa sebarang sebab kukuh….

Maafkan Isya, Yusran…aku tak mampu nak setia waktu itu…aku masih anak-anak….
Andainya hati aku ada dua, jiwa aku dua, dah tentu hati ni aku serahkan pada yusran…
Kalau dia sudi terima aku lagi la…

Tapi, hati aku cuma ada satu...yang entah pada siapa aku menjaganya..mungkin pada si dia...ya, pada si dia mungkin.....entahla...

Thursday, April 16, 2009

nite at home....

01:12 am
16-04-2009

Malam ni mata aku tak nak tido lagi….aku pun tak de rasa nantok….aku actually teringatkan dia…aku rasa rindu kat dia…aku terlalu rindukan dia…

Semalam aku call dia….of course la dia jawab..dia tak pernah tak jawab call aku except kalo dia tido…memang tak sedar la.....lama kami berbual..sampai abes credit aku la..tapi aku tak kisah..for him, everything I will sacrifice..(haha cewwah ayat tak bole blah)..takde la..means aku memang nak bercakap nan dia semalam, so I don’t care la banyak mana kredit aku nak abes…rupanya ada jugak pompuan yang minat dia..sanggup untuk buat apa pun because of him…wowww…hebat…hurm..aku mendengar, and cuba imagine setinggi mana tahap jeles aku tu…tapi, aku tak tunjuk la kan…but aku tau dia tau aku jeles…aku control diri aku from being jeles…berjaya…hahaha…tapi, bagi aku that gurl doesn’t know what love is….if u love somebody, juz let him or her get their happiness…maybe u cant give that happiness…so, let they find their true happiness..sebab aku rasa aku akan bahagia kalo orang yang aku sayang, yang aku cinta bahagia..kalo bukan dengan aku maybe dengan orang lain..as long as I know that he always happy…that’s enough…hehe…I love u always my dear kanda…(jangan perasan ek..hehehehe..u know me very well rite??)

And ada lagi satu cerita…he send me a msg after that….no need to know what he had said la…every single word dalam message tu buat aku happy gile..............sepanjang malam aku baca message tu………..sebab aku rasa aku masih ada harapan untuk bersama dengan dia…….once the wall is break, we will be together again….i hope so…tapi, dia tak suka bagi harapan pada orang and tak suka orang mengharapkan dia….(kanda, let me know if dinda salah faham ayat tu..hehehe)…dia macam bagi harapan untuk aku tunggu dia sampai dia get ready untuk balik pada aku...hehehe if im wrong, tell me yer kanda…

That’s all for tonite…..im going to study before go to sleep….eam dah dekat nak mampos..tapi balik umah tengok tv jer…penat aku nak marah diri sendiri..hehehe…


Saturday, April 11, 2009

YEAY...YEAY...BALIK UMAH.....

Betapa aku excited nak balik esok…sampai tak bole tido malam nie..hehehe naseb bek esok bus aku pagi…then aku leh tido sepuas hati aku masa atas bus tuh…diharap takde malaun-malaun yang akan kaco aku or nak sembang ke ape ker…aku tak layan la jawabnya..layan tido lagi baek meh….hurmm so, lam masa seminggu gak la aku takkan singgah kat blog saper pun termasuk la akunye sendiri..nama pun balik study leave (amek ksmpatan cuti nie hehe)…wahh..tak sabar aku nak pijak tangga bus tuh…naek bus jer aku terus nak tido then mintak-mintak aku buka je mata aku nie, aku dah ada kat Sg. Petani….rindu pulak sate nan ais kacang kat sana..tunggu aku yer mr ais n miss sate…hehehehehehe