Followers

Thursday, March 12, 2009

ADEK AKU PUNYER HAL DAA

Arini result spm kuar..dengan pantas dan efisien nye ayah aku, bawak keta cam ribut nk smpai skola pukol 10 pagi..so smpai skola adek aku kol 10 pg..mesti mak aku pagi-pagi lagi dah bising suh g amek result spm...tapi, yg bestnya mak ayah aku yg risau lebih-lebih lak..adek aku bole wat muka selamba derkk jer..(mak aku la cita satni)
Aku pernah tanya adek aku, target brapa..bole die jawab target 2 A jer..Ya Allah, membara gak aku dengar..dah tu bila dapat keputusan, low dari target..apa lagi ayah aku duk garu kepala la..(pikir mana nak cmpak adek aku pasni)...hehehe mak aku call aku la pastu..tnya aku nak bg adek aku masuk mana..so, aku cadangkan politeknik la..tapi aku taktau la dia punya kelayakan tu layak ke tak..
tapi yg menjadi masalahnya, aku yang kena tolong daftarkan untuk adek aku tu...aduyaii,,,pning aku nak daftarkan dia punya..siap suruh aku yang pilih kursus..brtuah punya adek..macam aku pulak yg nk belajar..aku pun isi la...
Untuk politeknik pulak, 1st choice aku amek dip kejuruteraan awam..yg second tu aku amek kejuruteraan mekatronik..(sapa suh aku pilih huhuhu)...untuk perguruan pulak, 1st choice aku amek pendidikan jasmani..hehehe sebab die suka sukan..lagi satu tu pun aku amek pendidikan jasmani gak tapi skola menengah punya...hmm manjanya adek aku tu kan..kakak pulak yg risau dia nk belajar mana pasni...
emm aku harap-harap la dia dapat mana-mana yang aku apply tu..so, tak la jadi penganggur terhormat lagi dihormati kat rumah tu...wat sakit mata and otak ayah aku jer...huhuhuhu...tapi, takper la..kesian adek aku tu kan...hehehehe...
Tapi aku nak tanya sikit..agak-agak korang adek aku tu buleh ke jadik cikgu...aku nie percaya mcm tak caya jer bila dia mintak aku isi borang cikgu kat dia.....hehehehehehehehe
Moga-moga ang berjaya la dek oi...
doa tulus dari kakak mu...
amin...

4 comments:

apisz said...

mitak je belajar yg senang keje..aku amik engineer ni pon, terbongkang2 belajau..last2, keje lain gak...

mr_kay said...

ambik je technician elektrik..
senang..hahah...
cikgu payah lah....
heheehe..

p/s : visit my blog T'Syaz sudah kena tagged,harap jawab yer...

TSYA'Z (~_^) said...

apisz- owh ek? ko kijer per lak skang nie...



mr_kay - hahaha ade k x mint technician la..dah tnya die semalm...hehehe tgk r dpt mne t...msa tu bru leh dcide hahaha..

huhuhu kna tag? yg lalala tag aritu pun x wat ag..x blaja ag la tag tu aper..

amiena said...

mien blaja design technology of animation...tapi skang ag minat photografy...cm no nie...tak dapat eden nak menjawab nye.....


mien sokong ckp apisz...better study yang senang dapat keje....tak menyesal....klu coz meletop tapi tak de peluang keje kat msia nie pun susah gak...huhuhuuuuuu