Followers

Tuesday, February 15, 2011

Hama Di Hujung Bulu Ketiak..

Tajuk tiada kena mengena dengan entry. Cuma kata-kata dari kawan aku saja.

Petang tadi, wif the housemates and kawan-kawan housemates, kami pergi main bola jaring dekat UiTM punya court. Actually aku tak pandai main bola jaring. Sangat-sangat tidak pandai. And apa-apa jenis bola pon aku tak pandai main. Yang aku tahu main cuma permainan yang guna bola kecik-kecik saja. Contoh macam tenis, pingpong pon bolehlah, or badminton. Ini je kot yang aku tahu main. Yang bola besar, aku cuma minat dengan volley ball or dalam bahasa Melayu, bola tampar. Yang lain semua fail. I am not the type yang boleh pegang bola. Bola tak nak melekat dekat tangan aku. Pegang sekejap je dah jatuh.

Sudah lebih 10 tahun aku tak main bola jaring. Masa darjah 6 dulu, pernah main sekali je. Masa tu pun main sebab cikgu suruh main kalau tak kau tak lulus exam PJK. And sekarang ni, kali kedua main bola jaring. Masa dekat MRSM dulu pun tak main bola jaring. Main bola tampar secara bodo-bodo dengan member-member je. Hurm, I prefer bola disepak-sepak dari dipeluk-peluk. Huh. Sangat tidak suka, okay!!!

And bila dah tua bangka macam ni baru nak cuba-cuba main bola jaring, memang susahlah. Tangan tak lekat pegang bola, baling bola tak kuat, nak shoot bola tak reti. Hurm, so kije aku tadi cuma gelak-gelak, lari-lari, tepis-tepis. Enough!! Lepas ni, tak nak main dah. Fullstop.





p/s: Bola yang satu direbut-rebut. Hurm penat tau.

2 comments:

hiro said...

bersukan baik..

TSYA'Z (~_^) said...

hehehe...memg lah baik..tpi xnk bersukan dgn bola...hehe