Followers

Monday, February 7, 2011

Single, lelaki dalam mimpi, dan gadis itu..

Ha ha ha. Aku jadik single lagi sekali. Mengikut saranan dari Mr. B****. Haruslah berkahwin kalau hendak bercinta dalam erti kata sebenar. Punya lah lama Mr. B**** ni duk berdakwah dekat aku (melalui FB), baru sekarang nak ikut saranan beliau. He he he. 

Being single for this time, langsung tak ada rasa apa-apa pun. Dulu bagi effect yang teruk atas diri aku, but now, tak effect pon. Mahu say sorry kepada si dia. Aku tahu kau sayang aku, tapi better break off lah demi kebaikan bersama. Kalau dijodohkan, tak akan ke mana. Betul tak?? Jodoh kita kan dah ditetapkan sebelum kita ke dunia lagi, jadi setiap orang tuh mesti ada jodohnya. Lambat atau cepat sahaja. Kalau kita dapat yang kurang elok, itu dugaan buat kita. Kalau dapat yang baik, Alhamdulillah. Kalau dah dikata jodoh dari Allah SWT, memang tak boleh nak ditolak lah, kan kan kan??? Baik atau buruk terima seadanya. 

Cakap-cakap pasal jodoh ni, few days ago, masa cuti Chinese New Year ( Happy CNY kepada yang menyambut), aku ada satu mimpi. Dalam mimpi tu, aku sudah bersuami. Maknanya dah kahwin lah kan. Perasaan aku dalam mimpi tuh sangat bahagia, and aku tahu aku sangat suka and sayang lelaki tu, yang kononnya 'husband' aku. Tapi, aku tak tahu muka dia macam mana, samar-samar je, yang aku tahu cuma gerak geri dia, cara dia senyum, memang buat aku senang. Suara dia?? Tak bercakap pun dengan aku. Senyum ja. Mimpi yang tak pelik ni, dah banyak kali aku mimpi. Walaupun situasi yang lain-lain, tapi orangnya still sama. Perwatakan still sama. Tak berubah. Setiap tahun mesti ada dua tiga kali mimpi 'dia'. Wujud atau pun tak 'dia' di dunia nyata, entah lah. Orang cakap, mimpi itu mainan tidur. Kalau nak di'compare'kan dengan 'kawan lelaki' yang aku duk berkawan selama ni, tak seorang pun macam 'dia'. Ha ha ha. Kalaulah boleh masuk dalam dunia mimpi. Memang bahagia sungguh. Bolehlah tanya siapa dia, mana tinggal, no fon ke, kan?? Tak lah tertanya lagi. He he he. 

Ha, tadi masa keluar pintu pagar rumah ni, nak pergi kelas, I saw someone, yang exactly like orang-yang-bagi-aku-sakit-hati-sangat-semester-lepas-yang-effect-teruk-gila-dekat-aku lalu depan rumah aku dengan motor dia. Maybe budak tu baru balik kelas. She looked at me and smile. And me too, buat benda yang sama. And my feeling, tak rasa geram pun, tapi rasa happy sangat bila nampak muka dia, then baru terfikir, "hey, dia tu kan yang ambil BF kau dulu, yang kau happy sangat apasal".  Ha ha ha. Sudah hilang perasaan geram and marah seiring dengan hilangnya 'cinta' aku pada cinta lama. Setakat ingat aje, tak memberi maksud apa-apa. 

Hurm...too many cerita in one entry kan?? Actually ada lagi nak cerita, but in other post. And takkan tulis sekarang because nak gi wat kija laen. He he he. 






p/s: kalaulah lelaki di dalam mimpi itu benar-benar wujud..

2 comments:

aienzunnur said...

i harap u jumpa lelaki yang baik sangat.dapat jadi suami dan pembimbing.amin

oh yg pasal nuff 2..ak pon kurang arif..tu pun ak try and error..

byk kat blog orang ajar nak buat nuffnang 2..try google follow diorang ajar.

yang ak buat aku cuma copy code dr website nuffnang 2(tau kan) pastu paste dkt add widget-html..jadi la..

2 salah satu dari 3 jenis iklan position kite..yg ada kena letak code dekat kite punye design-edit html tu ak tak reti jugak..still tak faham yang tutorial blogger2 ajar.

tapi, keep trying.mesti boleh..=p

Nur Lateesya said...

hehehe.....thanks 4 the doa...heheh

aku pon try jugak wat yg at design-edit html tuh....tapi still x jdi2....hehe okay, nti aku search at blog org...haha...btw thanks jugak for this...