Followers

Tuesday, February 9, 2010

hati tak senang

Semakin lama aku tinggal kat sini, semakin hati aku rasa tak happy....(mcm hipotesis)...tapi ini bukan maen2...ini  betol2 dtg dari hati aku....aku jugak selalu kuarkan air mata kat sini...bukan sebab housemate atau yang seangkatan dengannya..aku juga dapat rasa diorang pun macam aku cuma masing2 selalu buat muka ceria untuk sedapkan hati dan diri masing2...tapi aku dah tak larat tunujuk muka ceria...tetiba aku rasa aku bakal jd lateesya 10 tahun dahulu...yg sentiasa diam, yang sentiasa menurut, yg sentiasa pendiam lah yg pasti.,..yg sgt nerd dgn cermin mata bulat, tudung labuh...itu aku 10 tahun dahulu....tapi, seboleh mungkin aku telah membunag semua sifat2 itu dari hidup aku dan belajar menjadi seorang yg riang ria...happy selalu dan boleh dibawa kemana2, dn juga peramah (mungkin).....

Back to the story....aku rasa tertekan...semalam aku chat dgn sorang kawan aku nie....aku tertekan sgt2...cuma dia ja yg nk dgr tpi dlam masa yang sama aku rasa dia tgah condemn aku...lagi buat aku rasa tertekan....aku cuba explainkan dekat die dgn macam2 ayat...macam2 cara...aku tau die agak concern pasal org tpi semalam die wat aku rasa nak marah....he's not in my shoes...hurm...macam2 nasihat yang dia bagi...ya, aku terima semua tu dgn hati terbuka...keslahan yang aku tak sedar mungkin...terima kaseh teman...

Tekanan aku tu bertambah lagi dgn semua kerja rumah aku yang melambak, semuanya kerana aku tangguh...mungkin salah aku...aku tak pandai manage masa...tak pernah aku sekelam kelibut ini...dulu, kerjaku siap on time, tapi sekarang sumanya last minute...semuanya x btol...entah apa yang aku belajar dalam kelas aku pun tak tau...semuanya menekan kepala aku nie...ditmbh dgn masalah kewangan yang x pernah abes...apa yg x cukupnya aku pun tak pasti...kesian mak ayah aku...setiap hari aku fikir pasal mak ayah, tapi apa aku bole buat....ada aku di universiti cuma menmbahkan beban...adek aku juga perlukan duet...kami semua sedang belajar....untuk mengubah naseb keluarga...tapi, dgn adanya masalah2 ini, aku jadi sgt lemah....aku selalu nak menangis sdgkan dulu aku jrg menangis...gila makin dekat dgn aku...pernah aku tanya pada mak..


"Mak, sya nak benti belajar bole??,".....sebolehnya aku tahan air mata aku dri jatuh...sebolehnya aku tahan diri aku dri berasa sebak....


"La, knapa macam tu...belajar je la...tak payah pikir pasal kami lagi..kami tau macam mana nk buat..yg penting hang belajaq..," itu kata mak aku...


Aduh....sebak hati aku....semuanya menuntut masa yang bukan sedikit untuk aku pikirkan...masalah memang tak pernah habes...yang aku minta cuma satu..minta semangat ku untuk terus belajar dtg pada aku....aku perlukan itu.....

Esok, ada kuiz FAR400....aku belom study lagi....derm OB pon ari khamis nie....sgt mls rasanya...pening, pusing....semua ada...mintak2 aku bole menjawb semuanya dgn baik tnpa gangguan....AMIN....

3 comments:

yuhanisyusuf said...

kalau masalah n nak luahkan apa2 jgn segan silu hubungi saya (skema gila ayat ;B)i'm all ears..kita kan kawan baik masa skolah dulu..yg penting kuatkan semangat n dun give up.. all da best,kuiz esok k!! gud luck =)

myazaraByong said...

sabar lah tesya..kuatkan semangat k..i know u can do it...chaiyok2

TSYA'Z (~_^) said...

yuyu:hahaha....rasa malu pulak...yea, we are besfren before...rupenya sy maseh ade awak...hahah wat ayt skema jugak...thanks eh....

mya: yup...chayok2....i will not give up........hurm....may ALLAH give me way to settle all this....