Followers

Tuesday, August 31, 2010

KUTU...............eeeeee

Tiba-tiba aku boleh duk teringat sejarah-sejarah lama zaman aku form 1-form 3 dulu ha....Sebab tadi kepala aku macam gatal sikit...terus teringat kutu....ish,...ada ke??? mintak-mintak gatal sebab peluh je...so, tak la aku merana...hello, at 22 years old kau ade kutu....OMG...tak patut....haha....okay, yang sebenarnye memang takde pape okay...clean from all those kutu yang memang suke merayap kat kepala orang...

Haa...ni pasal kutu lah aku nk cakap...masa tu last year aku di sekolah....tak perlu mention nama sekolah eh...hehe.....form 3 masa tu haa....satu hari tu aku rasa kepala aku gatal sangat....gatal gile....agruk-garuk still tak hilang gatal nie......tak terpikir pun akan berjangkit kutu....one of my fren said yang salah sorang dalam blok kami tu memang ade sorang yang ade kutu....tapi aku pun taktau sape cos takde orang bgtau nama dgn betol...so, aku just doa-doa bukan aku yang akan berjangkit...but, I was soooo unlucky.....aku yang berjangkit...and my roommates tak tawu okay...tak tawu langsung yang aku kena kutu....

Memang gatal gile....and aku tau memang banyak gile kutu membiak atas kepala aku masa tu...sebab masa aku tengah garuk-garuk depan locker tetiba je 2 ekor ibu jatuh.....terus aku tekan-tekan je la....tapi sumpah geli gila and takut gila...and takut roommates aku pon kena jugak....so, setiap kali mandi aku tarik-tarik rambut....nanti kutu tu lekat kat kuku...and aku matikan dia...sumpah-sumpah die and sumpah-sumpah sape yang ade kutu yang jangkitkan kat aku tu.....memang bodoh gila.....memang masa tu sampai nak menangis bila tido malam gatal-gatal....telefon mak pon tak bagitau ade kutu.....huhuhu..........

And then the following week adalah minggu balik rumah...mak aku datang amek...and duduk la kereta terus je cakap kat mak..

"Mak, orang rasa orang kena jangkit kutu la"....hahaha...and my mom cakap..."takpe...nanti balik rumah mak tengok...."..

Memang sah la kutu ade kan sebab tadi awal-awal dah jatuh dua ekor.....just imagine, tengah duk depan locker garuk-garuk kepala seket kutu jatuh......OMG.....memang sumpah geli gile....eeeeeeeeeeeee......

Balik rumah je, terus proses kepala...dalam dua hari, semua kutu hilang......hehehe...sayang mak sebab tolong buang kutu....sejak dari tu, tak penah ade kutu hinggap lagi atas kepala....










aku: bayangkan kalo kutu tu besar cam kumbang.........gile lah...hahaha

4 comments:

siti farhana said...

haha. aku pun terigt kisah itu.
dan kepala aku pun berjangkit kutu jugak.
haru betul.~!

TSYA'Z (~_^) said...

hahaha...seyes ke??????.....hahaha.......entah nan sape tah jangkit nye..memg aku geram btol....haha

the kecik said...

hahaaha..

aku rasa time tu ramai kot yg terkena. lama sehh ko geram2. jgn bawa mati sudah. hehehe.

dah tu, sekarang ada kutu balik ke?

TSYA'Z (~_^) said...

owh eh....ramai ke?? hahaha....aku xde la geram..tpi bila ingt2 balik, memg geram gile...sape tah bawa kutu tu dtg sekola...hahaha...skang XDE okay...haha...cleannn