Followers

Friday, November 25, 2011

Acu nikah malam ni :))

Terkejut den tadi. Lori terbalik. Lori yang bawak kontena kat belakang tu. Elok ja terbalik. Terbaring kat tepi jalan. Tadi on the way balik rumah kebetulan lalu jalan tu. Aku rasa lori tu mesti terover senget, tu yang boleh terbalik. Sebab situ memang corner tajam punya. Confirm kalau orang yang jarang lalu situ, mesti tak tau sangat jalan tu dia punya corner tu bentuk L punya. Memang kena hati-hati sangat especially malam-malam. Sangat bahaya. 

Harap-harap pemandunya tak ada kecederaan serius, dan harap-harap tak ada penumpang selain pemandu tu je. Kalau ada penumpang mungkin penumpang tu teruk lah sebab terbalik ke sebelah kiri. 

.

Actually malam ni ada akad nikah Acu aku. Makcik aku yang bongsu sekali. Tapi, tak boleh nak balik hari ni, sebab esok pagi-pagi kena kerja half day. Huuuu. So, petang esok baru boleh balik. Sekarang tinggal berdua je dengan ayah, sebab mak dah balik dulu together with adik-adik. Huuuu. Sedih ni. Tak dapat tengok dia akad nikah. Esok pun entah pukul berapa sampai. Sebab esok balik naik motor je dengan ayah. Haih, sejam setengah jugak lah kalau naik motor balik sana. 

Yang tak best tak dapat nak gebang-gebang dengan kaum kerabat kat sana. Kenapa lah hari Sabtu kena kerja????

Kalau tak dah boleh balik kampung malam ni.

.

Selamat Pengantin Baru Acu. :)) Wish you happy always. With the pakcu. :))

.........................................................

: Love a lot :))

2 comments:

EZAD AMIR said...

Gebang tu pe mksud dia?

Xpe keje hr sbtu,keje lebih sikit dpt duit lebih sikit.
Time muda ni la kena keje kuat sikit.
6t dh tua boleh relax..
Aq pnh keje straight tnpa cuti selama 2bulan..last2 bhenti keje..
Wakakakaakak..
Xtahan gak arhh smpai 2 bln..xde life..
Nk jugak bsuh bj,kemas rmh,jln2..
Ni straight keje..gilo ka apa bos aq..
Keh3...

TSYA'Z (~_^) said...

ezad: gebang itu maksud nya, kecoh-kecoh, buat bising, sembang-sembang...haha..lebih kurg itu lah sume...

tpi x dpt duit lebih pon ha... prktikal kot,...elaun fix.. haha... bos aku pon gila agknya... :P