Followers

Monday, January 23, 2012

Budget :))

Kat depan rumah aku ni ada kenduri kahwin esok. Pihak lelaki punya majlis. Bila tengok semua persiapan, aku duk fikir, time aku nanti berapa bajet. Hantaran pada pihak lelaki, bunga telur, gift bag, bilik pengantin, pelamin, meja makan pengantin, kek, kuih-muih, makanan, lembu atau ayam, ikan, bawang, aish, pendek kata semuanya sekali. Memakan jumlah yang besar. Kalau panggilan 500 orang, yang datang mesti dalam 1500 orang. Sebab kena kira sekali dengan ahli keluarga pihak yang dijemput tadi. 

Haish. Lepas ni, aku nak buat lawatan kat semua kedai yang jual bunga-bunga, hantaran, makanan-makanan, sweets, kek, kuih-muih. Semua lah pendek kata. Boleh kira bajet siap-siap ye dak? Even tak tahu bila nak menikah, tapi persediaan perlu dibuat dah. Mana la nak tahu kalau-kalau sepupu aku nak menikah tahun ni. Hikhikhik. 

Okay. Ada kerja. Bye. 

: Love Ahmad :))

3 comments:

Edy Fee said...

abg aku bertunang 29 ni..hehe sibuk gak tolong kak aku buat hantran..tempek2 je.hahaha

TSYA'Z (~_^) said...

ko buat hantaran jugak?? hikhikhik... pndai pulak...

Edy Fee said...

tibai2 je la....hehe janji cntik