Followers

Wednesday, February 1, 2012

Bercinta di Wall FB :))

I really dont remember if I have post something bout this. Nak check one by one, aku malas. So, nak terus kan aje. Benda dah dimula, kena ada penghabisan, kan? 

Ada tak korang bercinta di wall FB. Maksud aku ber'ILOVEYOU', 'IMISSYOU', 'IWANTYOU', and macam-macam lagi lah. Ada? Kalau tak ada mesti selalu nampak kan? Tipu kalau tak nampak.

Aku bukan nak mengata, atau apa-apa je. Aku cuma rasa macam pelik sikit. Aku pernah buat macam tu. But then, bila aku fikir balik, aku rasa macam 'Ah, benda ni mengarut'. Macam tak perlu. Nampak macam menunjuk pulak aku tengah bercinta dengan dia. Padahal, terang-terang kat sebelah page kita tu, ada tulis in relationship dengan siapa. 

Aku bab-bab macam ni, aku suka discuss dengan En BF. En BF cakap, sepatutnya tak perlu macam tu. Semua friends kita duk tengok wall kita. Adik beradik, kaum kerabat, so, nampak macam kau sorang je ada balak, ada awek, orang lain tak ada. Patutlah, En BF tak pernah buat macam tu. Aku ada jugak buat tapi jarang-jarang. 

So, tak adalah orang tengok status bercinta aje kat wall BF kan. Orang naik muak, tambah-tambah orang yang selalu tengok page BF kita. Malu jugak bila fikir balik. 

Bagi pendapat aku lah kan, tak payahlah nak selalu post kat wall balak/awek. Memang akan ada yang cakap, wall aku sukahati aku. But, korang kena fikir siapa yang akan view korang punya page. Kalau nak fikir wall aku sukahati aku, apa kata kau friend dengan awek/balak kau je? Tak payah dengan orang lain. Ini baru betul. Wall aku sukahati aku, baru leh cakap macam tu. 

Itu bab bercinta. 

Sekarang kita masuk bab lain pulak.

Okay. Mula-mula aku nak tanya, bila bercinta bagai ni, perlu ke segala pasword akaun-akaun kita dalam dunia ni diberitahu pada pasangan kita? 

Perlu ke?

Pendapat aku, aku rasa tak perlu kot. Tapi ini pendapat aku je lah. Ye lah. Lain orang lain pendapat, lain pemikiran. 

Owh. Tetiba rasa nak berhenti menulis sekarang. Ha ha ha. Out to BSN.

.................................................................

: Saya bercinta di blog, tapi sorang2 je. Aih. :)) Ha ha ha.

4 comments:

cik najihah said...

tu la..x suke jugak..tapi kang klu tegur bergaduh..bia jelah

Nuramalina Aziz said...

haha...nice entry..i love it among the others. tsya tsya..betol la tu.ape bende tah sume bende nak gtaw smpai pasword sekali kan kan?belom ape2 dah nak setia membabi buta bagai.konon la cinta sejati.sume kene bende bgtawu.tak perlu kot.HAHA.

TSYA'Z (~_^) said...

Cik najihah : selagi boleh tengok, tengok je lah... hehe

nana: tau xpe.. yg tu yg pling x paam skali.. even kalo dh kawen pon, i dont think i'll give my pasword to my hubby.. haha..

Mishter Izwän said...

nasib bek sy tak de awek, tak de la nk post jiwang2 cm tuh kt FB