Followers

Wednesday, October 6, 2010

kenangan manis seperti gula...

Bila kepala mula pusing, otak mula jadi bengang sebab assigment last minit baru nak siapkan, mulalah nak cari something yang boleh hilangkan beban otak ni ha...salah satu nya tengok gambar-ganbar lama...

So, aku membelek lah gambar-gambar masa di MRSM Gerik dulu ni...zaman yang mana masa tu maresmag baru nak maju...zaman orang kata dahulu kala lagi...tak maju mana...Pekan Gerik tu pun sama..lagilah tak maju...masa zaman aku lah..tahun 2001-2003...

Sekarang ni, bila tengok balik gambar-gambar baru yang budak-budak ni upload kat Facebook rasa rindu yang amat kat sekolah tu...banyak gila perubahan....ya la...7 tahun tak jejak kaki kat sana...banyak lah yang berubah...dari kecik jadi besar...yang mana tak lawa jadi lawa...dulu ni, ada satu kes yang membuat tertubuhnya satu dinding, dah lupa panggil apa, dinding tempat kami semua lepas geram...ni semua sebab kes budak laki conteng dinding toilet lah....cikgu geram last-last buat dinding bagi kami semua yang creative-creative ni buat tempat conteng...tiap-tiap petang, kalau marah bawak pen, marker ka, cat ka pi buat grafiti kat sana....owh, memang creative sungguh...semua ada...dah tu everyweek orang-orang yang berkenaan datang lah cuci dinding tu...letak something untuk hilangkan benda-benda tu...kenangan manis...

Tapi sekarang ni, dah tak camtu dah...tengok gambar, dinding tu bersih je.....dulu rumput-rumput je ha, sekarang dah berbatu, bersimen bagai...lawa dah..macam tempat perhimpunan pagi-pagi before masuk kelas..pastu bangunan pon confirm-confirm dah lawa...surau pon sama...dewan selera tak tau lah macam mana...tak dapat nak agak perubahan....hehe....

Bila ingat balik kenanagn lama-lama camni, rasa macam nak laluinya sekali lagi...dengan orang yang sama, dengan sekolah yang sama, dengan suasana yang sama..

Ada jugak masa-masa takde air...owh...mrsm gerik memang femes dengan tak de air....ade sekali masalah air jadi, budak-budak perempuan mogok tak mau pergi kelas...tapi sebab takot dekat warden semua pergi jugak...dalam keadaan tak mandi...betapa malunya..tapi budak laki tak tawu pown...rahsia tetap rahsia...haha...jadi lepas tu bila sorang bangun mandi and cakap takda air, kami pun jalan la ramai-ramai pergi sekolah pukul 5 6 pagi gi mandi dekat toilet kat sekolah...pagi-pagi sekolah dah meriah yer!!...ada sekali sebab takda air, kena gi mandi kat sungai apa tah..jalan kaki ramai-ramai...haha...comel gila semua orang dengan muka tak mandi...

Bila hujan pulak, sekolah banjir..longkang-longkang full dengan air...budak-budak perempuan kena pakai stokin....jadi masa tu semua tanggal stokin...tapi tetap basah jugak kain masing-masing sebab segan dekat budak laki, takut budak laki nampak kaki...haha poyo gila....well dulu memang diajar malu dan sopan santun yang tinggi...

Kenangan yang sangat manis seperti gula...hehehe....

2 comments:

siti farhana said...

really miss dat moment too.
haih.~

TSYA'Z (~_^) said...

hahahahha......a ah...lama x lepak bilik ko....haha