Followers

Wednesday, August 24, 2011

ke-TIDAKPANDAI-an

Okay, ini nak cerita sikit ke'tidakpandai'an aku. 

Lately ni selalu hujan kan? Tak kira masa. Tapi, di sini, Sg Petani ni selalu hujan time aku habis kerja. Jam 6 petang, hujan mencurah-curah. Tu yang aku bermandi lumpur sebab naik motor. So, aku ambil inisiatif lain untuk tak nak kena hujan dan basah menggigil-gigil macam keluar dari peti ais. 

Aku bawak kereta. Tukar dengan motor tu ha. Dua hari ni aku naik kereta pergi kerja. Even dah lama gila tak pegang stereng but I think I still have my confidence to drive the car. Ayah aku pulak naik motor pergi kerja sebab waktu ayah balik, mana ada hujan turun. 

And aku ada sikit 'tak pandai'. Bila nak parking kereta. Ya Allah, serius tak reti. Senget dah tentu. Even stil dalam kotak parking, tapi sengetnya, teruk sangat kot. So, aku letak kereta jauh sikit dari yang lain. Ha ha ha.  Malu. 

Then, bukan itu je. Nak keluar parking kena undur. Ha, itu lagi satu lembab. Adoi, lemah sungguh. Ini la jadi bila lesen yang ada tu tak pernah nak guna. Malu. Tapi nak buat macam mana. Reti tak reti kena jugak parking, kena jugak undur. Benda wajib tahu, wajib buat bila ada kereta. Kan? So, even terhegeh-hegeh macam itik pulang petang, terpaksa lah. Kena hon dengan orang sampai jadi lali, padahal baru dua hari. Aiyoo. 

Okay, lepas ni nak bawak kereta je. Biar tak terhegeh-hegeh macam siput. Ha ha ha. 

Pesanan, pada yang dah ada lesen kereta tu, sila lah bawak kereta okay? Kalau dibiar lama, skill memandu nanti hilang, and akan ada rasa takut. So, jangan biar lama-lama. Bawak je kereta yang ada kat rumah tu, with permission, and orang yang terer memandu. He he he :)

.............................................................................

: En BF, ade berani naik kereta sayang bawak? Ha ha ha. 

Ini SAGA FLX yang B tanya. Sini. Tengok bawah ni. He he he. 





Orang depan rumah pakai kereta ni. :)

Okay, papai En BF, love you. :)

4 comments:

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

wah! da ade lesen ye! kiter takut nak amik! ahaha!

TSYA'Z (~_^) said...

haha..dari tahun lepas dh ade ha. Bawak je yg idok..

hehe.. pegi je amek. mesti okay punye. jgn tkut2. haha

Nuramalina Aziz said...

nana lagi la dah 4 tahun lesen.amik mase lepas spm.then, jarang bawak.mase keje pas stpm dulu penah exciden.teruk kete abg masuk bengkel.huhu.since that, dah trauma nak bawak.huhu.tunggu la ade kete sendiri t.hihi

TSYA'Z (~_^) said...

nana: hahaha....tsya pun pnah langgar rumah... kemek bontot keta ayah..pastu berbulan gakx sentuh, bru skang pgg balik...hjan2 ni, terpksa...haha..