Followers

Thursday, August 11, 2011

Kenapa duduk kat situ?

Its my mom's story. :)

Few years ago kejadian ni jadi. Tempat di Masjid Bukit Mengkuang, if not mistaken.

Lemme story yer.

Hari itu, kebetulan baru balik dari rumah besan kepada makngah aku. Ada buat kenduri kendara sikit. Kemudian, masa nak balik tuh, dah dekat sangat dengan Maghrib. Tapi nak menumpang solat kat rumah the besan, susah pulak sebab waktu tu orang semua sibuk nak solat kat situ jugak. Then, mereka-mereka pun balik masa tu jugak, and decide untuk berhenti solat di masjid.

Mengkuang rasa nama masjid tu. Sebelah masjid tu betul-betul dekat dengan toilet and tempat berwuduk wanita, adalah kubur, which my mom and aunts tak sedar langsung itu adalah kubur. To wait for the guys, mereka-mereka berdiri sebelah tempat berwuduk tu. Then, letih berdiri, duduk pulak. Sedap je bertenggek atas kayu-kayu kat tanah tu.

Elok je pakngah aku keluar, he said

: Kenapa duduk kat situ? Kenapa duduk atas nisan orang? Kubur kan situ.

Ha? Tercengang semua. Tak tahu cakap apa, terus bangun, blah je. Terkejut sebab duk bertenggek atas nisan orang. Sebabkan nisan itu kayu, so tak sedar duduk kat situ, plus dah malam and tak ada lampu pulak.

Lawak tapi moral of the story, sebelum duduk or bertenggek di mana-mana kayu sebelah masjid, perhati dengan betul-betul. Tengok ada perkuburan or tak. Kalau tak check, kemungkinan kejadian ni akan jadi kat orang lain pulak.



1 comment:

aimie amalina said...

hahhaah
hayooo
takot seh...