Followers

Wednesday, August 31, 2011

Hari Raya Kedua 2011

Seperti tajuknya, hari ini hari raya kedua which my mom masak-masak, panggil-panggil orang makan dekat rumah yang dipanggil OPEN HOUSE. Macam open house, tapi kecik-kecik aje. 

Alhamdulillah, semua makan dengan kenyang. Nasi habis, licin, lauk-lauk confirm habis bersama nasi tadi, and laksa pun licin. Kuih muih mak yang boleh buka kedai tu, habis jugak. Ha ha ha. 

Tetamu terakhir jam 8 malam. 

Kaki dah lenguh ha, berdiri je kat sink tu, basuh pinggan, and buat semua benda. My mom extra penat, sebab mak masak, and aku tolong tengok je. He he he. Kalau suruh masak nanti, jadi lain pulak, ye dok? Elok je laksa tu sedap, pastu kang tak sedap pulak kalau aku masak. 

Thanks to tetamu-tetamu yang hadir. Mula dari jam 1.30 petang tadi, sehingga yang terakhir jam 8 malam. Tahun depan datang lagi yer?

Tapi even penat, I am happy. My cousins dari Perak semua turun SP, datang raya sini. Dah bertaun dah diorang tak raya kat sini. Tu yang happy tu even tak semua datang. 

.......................................................................

: En BF, sepupu-sepupu sayang tanya, B tak datang ke? He he he. Sedih pulak bila orang tanya soalan tu. Malas sungguh nak jawab soalan diorang. 

I LOVE YOU B !!! 

2 comments:

gedek! said...

laksa mana ni?

Utara / selatan / timur?

uncle peminat laksa tau!

TSYA'Z (~_^) said...

hehe....laksa utara la uncle.. simple, sng nk buat...hehe