Followers

Wednesday, September 14, 2011

Sayang, kahwin nanti pengantin jangan lambat :)

Ahad lepas. Aku ke Gerik, Perak Darul Ridzuan. 

Heading to Kampung Padang Kunyit. Rumah siapa lagi. Rumah En BF. Kebetulan dia dapat balik sebab kena ambil kursus di ALAM. Kursus apa tu, aku tak pandai nak sebut. Bridge apa tah. 

Mula-mula janji sampai pukul 12 tengahari. Tapi bertolak dari sini dah lambat. Dengan hujan and sebagainya. Lepas tu, aku berperangai budak pagi-pagi hari tak tahu kenapa. Kemudian gerak dari rumah pukul 10.15, pergi ambil Cik Wani di Tikam Batu. Lepas tu, mak pesan singgah rumah makngah hantar makanan. Kemudian, dah sampai rumah makngah mesti nak duduk-duduk, minum air bagai. Jam dah 12 tengahari. En BF dah tanya bila nak sampai.

Kemudian dekat pukul 1 petang, baru gerak pergi Gerik, which kena pergi Maybank dulu sebab makngah mintak tolong. Adoi lah. Macam-macam sungguh. Pening kepala den ha. 

Dapat satu mesej dari En BF

: Sayang, nanti kahwin pengantin jangan lambat. 

Ha, kan dah kena. Janji waktu lain, sampai waktu lain. 

Sampai pukul 2 petang. Tengok En BF, dia dah berisi sikit. Berat dia pun dah naik sikit kata dia. Alhamdulillah cukup makan lah tu. :)

Jumpa mak En BF, nervous gila. Sangat-sangat. Nak cakap macam-macam tapi semua lekat kat anak tekak. Adoi lah. Mujur bawak adik-adik, so, ada diorang tak ada la takut sangat. 

Hoh, kena out dah. Nanti sambung lagi. Salam. 

4 comments:

aimie amalina said...

ahhahaha
setepek kene
ha...jgn lmbt2...
kang ye tetidooo plak
hehehe


kg pdg kunyit?huuuu..ni mesti ada kene mngena dgn sedara mara aku nihh
hehehe

^ echott ^ said...

wahh dah jumpa en BF ! suka la tu hehe
pompuan biasa la nk siap2 g mana pun msti lmbt,like me HAHAHA !
lepas dh rindu kak kt dia ~

miss u kak ! :)

TSYA'Z (~_^) said...

aimie: haha...kn, setepek je kena.. adoilah...

kg sedara ko jgak ke?? sama la kite...tpi xtahu lah sape yg sedar kt situ.. hahaha....

fara: hehe sudah jumpe lorh... rindu dia... lpas la jugak rindu tuh... hehe...even jumpa kejap je pon...x bnyk sembang pun sbb duk sembang nan mak die je...

biskutkelapa said...

Teesya,

Kg bf dkt gerik ? haha..nnti kawen jgn lupe jmput, confirm aku dtg..haha

Ainsyafinah