Followers

Monday, December 5, 2011

Cukup tak ??

Hari ini, first day aku masuk kerja. Eyh, aku ada tak cakap aku carik kerja lain after praktikal hari tu?

Entah. Lupa pula cakap ke tak. Sendiri punya tulis pun tak ingat eyh? He he he.

First day masuk office ni, aku tak ada kawan pun. I mean kawan office. Yang ada beberapa orang lelaki. Yang lelaki-lelaki tu pulak kat bilik lain. Toilet pun dalam bilik lelaki-lelaki tu. Tadi, nak terkucil sangat sangat sangat dah, tapi tahan je lah. Sampai lah diorang keluar tadi. Adoi, punya lah seksa tau tak. Kenapa lah tak ada buat toilet kat bilik perempuan ni. Berejam tunggu, untuk kucil aje.

Bosan jugak kerja sorang-sorang kat sini, tapi tak apa, dari tekanan yang melampau, baik kerja sini aje.

.

Tadik duk membelek message dari En BF. Then terjumpa satu mesej ni,

: Kalau RM 15,000, cukup tak buat kahwin?

Ini En BF punya mesej. En BF memang suka buat aku terkejut bagai. Tetiba lagi dia tanya soalan macam ni. En BF memang suka tanya soalan tetiba aje, sampai aku kadang-kadang pening nak menjawab.

Memang lah kadang-kadang kami bercakap soal kahwin, soal masa depan, soal lain-lain selepas kahwin, but, bila ditanya soalan yang macam ni, aku tak tahu nak jawab macam mana. Then aku cakap,

: Cukup. Majlis nikah kecik-kecik je cukuplah tu.

Ye la. Bagi pandangan aku cukuplah tu RM 15,000 kalau nak menikah. Bukan nak buat besar-besar pun kan? Yang penting akad nikah tu ye dak? Pastu aku tanya pulak,

: Kenapa? Nak menikah dah ke? Bila agaknya tu?

: Eyh, belum tahu lagi. :))

Hurm, belum tahu lagi, tapi tanya mengejut macam tu macam nak ajak nikah bulan depan je. Aku pulak yang gabra ha. Satgi terlebih fikir kang, malu pulak kat dia. Ha ha ha. Suka taw bagi aku ni terkejut.

Tapi ada jugak En BF sebut pasal tunang tunang tunang ni dulu dulu dulu. Cuma tak sekerap dia sebut nikah. Bagi aku tak bertunang pun tak apa. Lebih jimat kot.

Tunang tak wajib kan??

..........................................................

: nati update lagi.. dh nk kena balik ni :p

4 comments:

gmiDOTstudent09 said...

erh . u da hbis stdy ke.? keje je la kat sini . pas kwin bole cri keje kt ngan hubby , kan kan kan . so sweeet . rm15000 . ckup sngt la tuhhhhh

TSYA'Z (~_^) said...

belum lagi la... I abes next year.. kije dkt dgn hubby??? tpi die kat laut lah...xkn i nak ikut sekali ke laut..... hahhaha

gmiDOTstudent09 said...

ikut je la ke laut . u kan suke laut . nyanyi pun ke laut jugak . so dekat laaaa

TSYA'Z (~_^) said...

hahaha.....ikut ke laut...hoho, mabuk nti... lagipon mana boleh ikut sesuka hati...ingt kapal die ke....